Sti

Drop bilen og få et sundere liv - 17/09/2010

Logo for den europæiske miljøtrafikuge 2010 © EU

Lad bilen stå og brug benene eller cyklen i stedet - det er budskabet i den europæiske miljøtrafikuge 2010.

Biler larmer, forurener og skaber trafikpropper, og det går ud over vores helbred og livskvalitet. Bilosen giver os luftvejssygdomme, og den stillesiddende livsstil gør os fede og mere udsatte for hjerte-kar-sygdomme. Dertil kommer det triste faktum, at 127 000 mennesker hvert år bliver dræbt i trafikken på de europæiske veje.

Den europæiske miljøtrafikuge 2010 English skal vise os, at vi sagtens kan lade bilen stå og i stedet bruge mindre forurenende og støjende transportmidler, som oven i købet gavner miljøet og vores sundhed. Ved at cykle eller gå til jobbet kan vi være med til at mindske CO2-udledningen og samtidig holde os i form.

Fra den 16. til den 22. september arrangerer de byer, der deltager i ugen, en række events for at oplyse om fordelene ved at gå over til bæredygtig transport. I Bologna holder man en stor auktion over brugte cykler. I Cannes kan man blive klogere på ordningen med delebiler. I den tjekkiske by Brno kan man deltage i fysiske aktiviteter som stavgang og rulleskøjteløb, og i Bruxelles har man rullet den røde løber ud for fodgængerne langs en af de største færdselsårer.

Den europæiske miljøtrafikuge så dagens lys i 2002. De deltagende byer skal iværksætte mindst én praktisk foranstaltning af permanent art. Sidste år deltog hele 2 178 byer, og det var rekord. De indførte 4 441 permanente foranstaltninger.

Højdepunktet er den bilfri dag, der de fleste steder sætter punktum for ugen den 22. september. Den dag får fodgængere, cyklister og busser gaderne for sig selv i visse byområder.

Miljøtrafikugen er en god lejlighed til at lægge vanerne om. Hvorfor ikke få noget gratis motion til og fra kontoret - og samtidig gøre noget godt for miljøet? Om du går, cykler eller tager løbehjulet kommer ud på ét - bare du rører dig, det er vejen til et bedre liv!

Se, hvad der sker tæt på dig (ingen danske byer deltager i ugen) English

Læs om miljøtrafikprisen 2010 English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links