Navigacijska pot

Ekološki avtomobili osvajajo Evropo - 28/04/2010

EU se zavzema za množično proizvodnjo ekoloških avtomobilov

Evropska komisija je danes objavila načrte English za razvoj evropskega omrežja javnih električnih polnilnic za oskrbo z visokonapetostnim tokom. Do leta 2011 namerava pripraviti tudi varnostne in tehnične standarde za polnilne točke.

Načrti so del nove strategije, ki naj bi s spodbujanjem proizvodnje "zelenih" avtomobilov oživila avtomobilsko industrijo in zmanjšala odvisnost Evrope od nafte. Med ekološka sodijo varčna vozila s pogonom na bencin, električni avtomobili in vozila s pogonom na plin, biogoriva in vodik.

Po besedah evropskega komisarja za industrijo Antonia Tajanija se za avtomobilsko industrijo začenja obdobje, ki bo odločilno za njeno prihodnjo uspešnost. Strategija išče pravo ravnovesje med gospodarsko konkurenčnostjo in varstvom okolja, je dejal komisar.

Svetu se očitno bliža avtomobilska revolucija: povpraševanje po ekoloških vozilih v svetu naj bi v naslednjih letih strmo naraslo. Takšen razvoj je odraz vse močnejše zavesti o vplivu klasičnih vozil na globalno segrevanje ozračja, o zmanjševanju zalog nafte v svetu in veliki odvisnosti od uvoza nafte, predvsem v Evropski uniji in nekaterih industrializiranih predelih sveta.

Z naraščanjem povpraševanja po čistih in varčnih avtomobilih se industriji, ki premaguje najhujšo krizo v zadnjih desetletjih, odpira izjemna priložnost. Toda politiki in gospodarstveniki so si enotni v tem, da je treba poskrbeti za usklajen pristop in učinkovito koordinacijo vseh deležnikov, če naj "zeleni" promet v Evropi res zaživi.

Osrednji poudarek strategije je na električnih avtomobilih, saj EU že ima ustrezne standarde za avtomobile na alternativni pogon. Električni avto postaja tržno zanimivejši tudi zaradi tehnološkega napredka, denimo izredno vzdržljivih baterij, s tem pa morda primernejši za množično proizvodnjo kot druga ekološka vozila.

Električna vozila so deležna velike podpore v številnih državah EU, predvsem v Franciji, Španiji, Nemčiji, na Portugalskem in Danskem, kjer uporabnikom ponujajo različne davčne olajšave in prednosti. Toda zanimanje uporabnikov bi se lahko hitro zmanjšalo, če na primer v Evropi ne bodo veljali enotni standardi glede priključkov za polnenje.

V Evropski uniji promet povzroči približno četrtino izpustov ogljikovega dioksida, najpomembnejšega toplogrednega plina. Povpraševanje po avtomobilih z najnižjimi izpusti CO2 se je lani v EU povečalo za 59 %, kar je največ doslej.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave