Διαδρομή πλοήγησης

Καθαρά αυτοκίνητα για την Ευρώπη - 28/04/2010

Η ΕΕ διατυπώνει προτάσεις για την ανάπτυξη της αγοράς καθαρών και αποδοτικών αυτοκινήτων.

Επιχειρώντας να προωθήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα σχέδια English για τη δημιουργία ενός δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού υψηλής τάσης σε όλη την Ευρώπη, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές. Επίσης, μέχρι το 2011 προτίθεται να εκπονήσει ευρωπαϊκές τεχνικές προδιαγραφές και πρότυπα ασφάλειας για τους σταθμούς αυτούς.

Τα σχέδια αυτά εντάσσονται σε μια νέα δυναμική στρατηγική εισαγωγής καθαρότερων αυτοκινήτων στην αγορά, καθώς εκτιμάται ότι έτσι θα δοθεί ανάσα ζωής στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και θα αποδεσμευτεί η Ευρώπη από το πετρέλαιο. Πρόκειται για ένα σχέδιο προώθησης των καθαρών βενζινοκίνητων και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και μοντέλων που καταναλώνουν φυσικό αέριο, βιοκαύσιμα ή υδρογόνο.

Ο επίτροπος Βιομηχανίας, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται στην "τελική τροχιά" της μελλοντικής της επιτυχίας. Υπογράμμισε δε ότι η στρατηγική της Επιτροπής εξισορροπεί με τον καλύτερο τρόπο την οικονομική ανταγωνιστικότητα και τους περιβαλλοντικούς στόχους.

Φαίνεται ότι σύντομα θα βιώσουμε επανάσταση στον κόσμο του αυτοκινήτου. Η παγκόσμια ζήτηση για καθαρά αυτοκίνητα αναμένεται να εκτιναχτεί στα ύψη προσεχώς, δεδομένου ότι επικρατεί ανησυχία για τις επιπτώσεις των συμβατικών αυτοκινήτων στην υπερθέρμανση του πλανήτη και για την εξάντληση του πετρελαίου. Επίσης, τα κράτη της ΕΕ και άλλες βιομηχανικές χώρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εξάρτησής τους από τις εισαγωγές πετρελαίου.

Η αύξηση της ζήτησης για καθαρά και αποδοτικά αυτοκίνητα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την αυτοκινητοβιομηχανία να εξέλθει από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι χωρίς μια συνεκτική προσέγγιση με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, οι πράσινες μεταφορές δύσκολα θα καθιερωθούν στην Ευρώπη.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το κύριο θέμα της στρατηγικής αυτής καθώς η ΕΕ έχει ήδη θεσπίσει πρότυπα για τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα. Επιπλέον, τεχνολογικές καινοτομίες, όπως μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, έχουν κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ελκυστικότερα για τους καταναλωτές και καταλληλότερα για μαζική προώθηση σε σύγκριση με άλλου τύπου καθαρά αυτοκίνητα.

Ορισμένα κράτη μέλη, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Δανία, στοχεύουν σε ευρείας κλίμακας ηλεκτρικές μεταφορές, παρακινώντας τους καταναλωτές με φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα. Ωστόσο, οι καταναλωτές γρήγορα θα μπορούσαν να απογοητευτούν αν, για παράδειγμα, οι πρίζες φόρτισης δεν είναι οι ίδιες σε όλη την Ευρώπη.

Οι μεταφορές ευθύνονται για το ένα τέταρτο περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΕΕ, οι οποίες με τη σειρά τους ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πέρσι, η ζήτηση για αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2 αυξήθηκε περισσότερο από ποτέ στην ΕΕ, αγγίζοντας το 59%.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι