Cale de navigare

Un transport urban ecologic şi eficient - 30/09/2009

Autobuz într-o piaţă din Hasselt, Belgia © CE

Noul plan al UE pentru un transport local eficient şi durabil

Peste 70% din cetăţenii europeni locuiesc în mediul urban şi 9 din 10 consideră că transportul local ar trebui gestionat mai bine.

Aglomeraţiile şi accidentele sunt semnele vizibile ale gestionării defectuoase a traficului - unul din trei accidente rutiere fatale se înregistrează în oraşe sau la periferia acestora. Există însă şi alte costuri. Traficul din mediul urban generează aproximativ 40% din emisiile de CO2 şi 70% din restul emisiilor asociate transportului rutier.

UE a elaborat un plan de acţiune pe patru ani care cuprinde 20 de măsuri vizând modernizarea sistemelor de transport pentru ca acestea să devină mai eficiente şi mai durabile. Măsurile prevăd, printre altele, drepturi sporite pentru persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun şi suplimentarea fondurilor alocate cercetării în domeniul vehiculelor cu emisii zero.

Îmbunătăţirea transportului urban va contribui, de asemenea, la combaterea schimbărilor climatice, la ameliorarea sănătăţii publice şi la reducerea disparităţilor economice dintre regiuni.

Mai multe despre transportul urban ecologic

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile