Navigointipolku

Puhtaampaa ja sujuvampaa liikennettä kaupunkeihin - 30/09/2009

Bussi ajaa aukiolla Hasseltissa Belgiassa © EC

Uuden EU-suunnitelman tavoitteena on parantaa liikennesuunnittelua ja vähentää ympäristökuormitusta.

Yli 70 prosenttia EU:n asukkaista asuu kaupungeissa. Selvitysten mukaan 90 prosenttia tästä ryhmästä katsoo, että heidän kotipaikkakuntansa liikennesuunnittelussa olisi parantamisen varaa.

Huonon suunnittelun näkyvimpiä merkkejä ovat ruuhkat ja onnettomuudet: joka kolmas kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus tapahtuu kaupungissa tai kaupungin lähistöllä. Suunnittelun kukkasista joudutaan kuitenkin maksamaan myös muualla. Noin 40 prosenttia tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä ja 70 prosenttia sen muista päästöistä on peräisin kaupungeista.

EU on laatinut 20-kohtaisen toimintasuunnitelman, jonka tavoitteena on parantaa kaupunkiliikenteen suunnittelua ja vähentää liikenteen ympäristövaikutuksia seuraavien neljän vuoden aikana. EU esittää muun muassa lisäpanostusta nollapäästöautojen kehittämiseen ja parannuksia julkisilla liikennevälineillä matkustavien oikeuksiin.

Kaupunkiliikennettä kehittämällä voidaan lisäksi helpottaa ilmastonmuutoksen torjuntaa, parantaa kansanterveyttä ja vähentää alueiden välisiä taloudellisia eroja.

Lisätietoa puhtaasta kaupunkiliikenteestä

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä