Cale de navigare

Pasageri în aeroport, aşteptând pentru controlul bagajelor © Reporters

Bagajele pierdute sunt încă o problemă în Europa.

În fiecare zi din primele nouă luni ale anului 2008, pe aeroporturile din Europa au fost declarate pierdute, în medie, peste 12 000 de bagaje. Chiar dacă această cifră este cu 16% mai mică decât în anii precedenţi, situaţia este „excesivă şi inacceptabilă”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Antonio Tajani.

Potrivit oficialului european, ar fi necesare noi reglementări la nivel comunitar pentru a rezolva această problemă, care este frustrantă pentru pasageri şi costisitoare pentru companii.

În UE, s-au raportat 14 bagaje pierdute pentru fiecare o mie de pasageri, faţă de un raport de 5 la mie în SUA. De cele mai multe ori, bagajul fie nu a ajuns în cala avionului, fie a fost dirijat către o altă destinaţie.

Potrivit cifrelor comunicate de companiile aeriene, în UE, în perioada ianuarie-octombrie 2008, 4,6 milioane de bagaje au ajuns cu întârziere la destinaţie, faţă de 6,2 milioane în 2007.

În ultimii ani, UE luat diverse măsuri în favoarea protecţiei pasagerilor, prezentate pe scurt într-un document în care sunt enumerate sfaturi şi sugestii Englishfrançaisitaliano utile pentru o vacanţă liniştită: numărul de telefon de urgenţă 112, normele de securitate în aeroporturi, drepturile pasagerilor cărora li se refuză îmbarcarea de teama noii gripe etc.

Drepturile pasagerilor în UE

10 reguli de aur pentru pasagerii europeni Englishfrançaisitaliano

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile