Kruimelpad

Passagiers bij het inchecken van hun bagage op een Duits vliegveld © Reporters

Te veel vliegtuigpassagiers in Europa raken bagage kwijt.

In de eerste 9 maanden van 2008 gingen er iedere dag gemiddeld 12.000 stuks bagage verloren. Zo'n 16% minder dan in voorgaande jaren, maar nog steeds "buitensporig en onaanvaardbaar veel", aldus eurocommissaris voor vervoer Antonio Tajani.

Het leidt tot frustratie bij passagiers en hoge kosten voor de sector, en daarom overweegt de EU nieuwe regels.

Van iedere 1000 passagiers in de EU raken er 14 koffers kwijt, terwijl dat er in de VS maar een stuk of vijf zijn. Vaak halen die koffers het vliegtuig niet op tijd, of ze worden in het verkeerde vliegtuig geladen.

Volgens cijfers uit de sector liepen er tussen januari en oktober 2008 op EU-vliegvelden zo'n 4,6 miljoen koffers vertraging op. In 2007 waren dat er 6,2 miljoen.

De EU heeft de passagiers de laatste jaren meer rechten gegeven en publiceert regelmatig tips voor een veilige en zorgeloze vakantie Englishfrançaisitaliano. Zo blijft de EU reizigers herinneren aan het Europese noodnummer 112, aan de veiligheidregels die op luchthavens gelden en aan hun rechten wanneer hen – bijvoorbeeld bij vermoedens van Mexicaanse griep – het instappen wordt geweigerd.

Passagiersrechten in de EU

De Europese top 10 voor passagiers Englishfrançaisitaliano

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links