Navigointipolku

Matkustajat matkatavarajonossa saksalaisella lentokentällä© Reporters

Kadonneet matkatavarat aiheuttavat päänsärkyä monelle Euroopassa matkustavalle.

Keskimäärin 12 000 matkalaukkua joutui EU:n lentokentillä päivittäin kadoksiin vuoden 2008 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana. Tämä on 16 prosenttia vähemmän kuin edellisinä vuosina, mutta määrä on liikennekomissaari Antonio Tajanin mukaan vielä "liiallinen ja mahdoton hyväksyä".

Tajani arvelee, että EU:ssa saatetaan tarvita uusia sääntöjä, joilla tämä matkustajia turhauttava ja lentoyhtiöille kalliiksi käyvä ongelma voidaan ratkaista.

Hävinneiden laukkujen määrä tuhatta matkustajaa kohti laskettuna oli EU:ssa 14, kun se Yhdysvalloissa oli 5. Monissa tapauksissa laukkua ei koskaan edes lastattu lentokoneeseen tai sitten se löysi tiensä väärään koneeseen.

Ilmailuteollisuuden tilastojen mukaan EU:n lentoasemilla toimitettiin myöhässä 4,6 miljoonaa laukkua vuoden 2008 tammikuun ja lokakuun välisenä aikana. Vuonna 2007 tämä luku oli noin 6,2 miljoonaa.

EU on viime vuosina vahvistanut lentomatkustajien oikeuksia ja laatinut vinkkiluettelon Englishfrançaisitaliano siitä, miten parhaiten huolehtia turvallisuudesta ja toimia ongelmatilanteissa kesälomalla. Luettelossa muistutetaan, että EU:n laajuinen hätänumero on 112, ja annetaan tietoa lentoasemien turvasäännöistä sekä matkustajien oikeuksista esimerkiksi silloin, kun koneeseen pääsy evätään sikainfluenssan pelossa.

Matkustajan oikeudet EU:ssa

EU:n 10 vinkkiä matkustajille Englishfrançaisitaliano

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä