Διαδρομή πλοήγησης

Επιβάτες που παραδίδουν τις αποσκευές τους σε αεροδρόμιο της Γερμανίας © Reporters

Η απώλεια αποσκευών εξακολουθεί να αποτελεί πονοκέφαλο για τους επιβάτες στην Ευρώπη.

Περισσότερες από 12.000 αποσκευές κατά μέσο όρο χάνονταν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια καθημερινά τους τελευταίους εννέα μήνες του 2008. Αν και ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 16% λιγότερες αποσκευές από τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθεί να είναι υπερβολικός και απαράδεκτος, δήλωσε ο Επίτροπος Μεταφορών, Αντόνιο Ταγιάνι.

Συμπλήρωσε δε ότι ίσως χρειαστούν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για να λυθεί το πρόβλημα το οποίο είναι δυσάρεστο γα τους επιβάτες και επιβαρύνει στον κλάδο.

Στην ΕΕ χάνονται 14 βαλίτσες ανά 1000 επιβάτες σε σύγκριση με 5 στις ΗΠΑ. Τις περισσότερες φορές η βαλίτσα δεν φθάνει ποτέ στο αεροσκάφος ή φορτώνεται σε λάθος αεροπλάνο.

Σύμφωνα με στοιχεία των αεροπορικών εταιρειών 4,6 εκατομμύρια βαλίτσες ξέμειναν σε αεροδρόμια της ΕΕ από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο 2008. Ο αριθμός αυτός έφθασε τα 6,2 εκατομμύρια το 2007.

Η ΕΕ στηρίζει ενεργά τα δικαιώματα των ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια όπως τονίζεται σε κατάλογο οδηγιών Englishfrançaisitaliano για το πώς θα γίνουν ασφαλέστερες και λιγότερο αγχωτικές οι καλοκαιρινές διακοπές. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται υπενθύμιση προς τους ταξιδιώτες για τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης, 112, καθώς και πληροφορίες για τους κανόνες ασφαλείας των αεροδρομίων και για τα δικαιώματα των επιβατών στους οποίους απαγορεύεται η επιβίβαση λόγω υποψίας ότι πάσχουν από τη νέα γρίπη.

Δικαιώματα των επιβατών στην ΕΕ

Οι σπουδαιότερες δέκα οδηγίες της ΕΕ στους επιβάτες Englishfrançaisitaliano

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι