Sti

Den flyvende kuffert - 31/07/2009

Passagerer, der venter med deres bagage i lufthavn i Tyskland © Reporters

Mistet bagage er stadig et stort problem for flypassagerer i EU.

I de første ni måneder af 2008 forsvandt i gennemsnit over 12 000 kufferter hver dag i europæiske lufthavne. Selv om det er 16 % mindre end i tidligere år, er tallet stadig "uacceptabelt højt", siger transportkommissær Antonio Tajani.

Han overvejer at indføre nye EU-regler for at løse problemet, som både er frustrerende for passagererne og dyrt for luftfarten.

For hver tusind passagerer forsvandt 14 kufferter i EU. I USA var det kun fem. Som oftest kom kufferten slet ikke frem til flyet – eller også var det ikke det rigtige fly.

Ifølge luftfarten selv blev 4,6 millioner kufferter forsinket i EU's lufthavne fra januar til oktober 2008. I 2007 var tallet oppe på 6,2 millioner.

EU har gjort et stort stykke arbejde for passagernes rettigheder i de senere år. Det kan man læse om i en liste med 10 gode råd Englishfrançaisitaliano til, hvordan man sikrer sig en tryg og afslappende sommerferie. Her kan du som rejsende bl.a. orientere dig om EU's fælles alarmnummer (112), sikkerhedsreglerne i EU's lufthavne og dine rettigheder, hvis du bliver nægtet boarding, fordi du har symptomer på svineinfluenza.

Passagerrettigheder i EU

EU's ti gode råd til rejsende Englishfrançaisitaliano

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links