Навигационна пътека

Пътници регистрират багаж на летище в Германия © Reporters

Изгубеният багаж все още създава много главоболия на пътниците в Европа.

Средно над 12 000 багажа дневно са били изгубвани по европейските летища през първите девет месеца на 2008 г. - 16 % по-малко от предходни години, но все още "прекомерно голям и недопустим брой", заявява комисарят Антонио Таяни.

Според него за разрешаване на проблема, който създава главоболия на пътниците и води до разходи за бранша, може да се наложи да се въведат нови европейски правила.

На всеки 1000 пътници в ЕС са били изгубени 14 багажа, сравнено с около 5 в САЩ. В повечето случаи багажът въобще не е бил натоварен или е бил натоварен на погрешен самолет.

По данни на авиационната индустрия 4,6 млн. багажа са били забавени по летищата в ЕС между януари и октомври 2008 г. През 2007 г. техният брой е бил около 6,2 млн.

През последните години ЕС подкрепи правата на пътниците, както се посочва в списъка със съвети Englishfrançaisitaliano как да прекараме летните отпуски безопасно и без неприятни инциденти. Списъкът напомня на пътниците за телефонния номер за спешни повиквания на ЕС - 112 - и съдържа информация за правилата за сигурност на летищата и правата на пътниците, на които им е бил отказан достъп до самолет поради опасения, че са носители на новия грипен вирус.

Права на пътниците в ЕС

Топ 10 съвети на ЕС за пътниците Englishfrançaisitaliano

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки