Kruimelpad

Op vakantie gaan in Europa was nog nooit zo eenvoudig - 04/08/2008

Mensen op een zonnig strand

Gaat u in Europa op vakantie deze zomer? De Europese zon opzoeken en cultuur opsnuiven gaat veel gemakkelijker dan voorheen.

Nu er tussen de meeste van de 27 EU-landen geen grenscontroles meer zijn, u in veel landen met euro's kunt betalen en uw rijbewijs in de hele EU geldig is, is reizen in Europa veel eenvoudiger geworden.

Of u nu een zonbestemming, bergen of oude steden in Europa gaat bezoeken, u vindt gemakkelijker een betaalbaar vliegticket. Dat komt doordat de EU in de jaren '90 het monopolie van de grote luchtvaartmaatschappijen doorbroken heeft, waardoor er meer concurrentie gekomen is. En dankzij de EU heeft u als passagier nu ook recht op een schadevergoeding als uw vlucht vertraging heeft of geannuleerd wordt, of wanneer uw bagage kwijt of beschadigd raakt English.

U hoeft geen stapels travellers cheques of contant geld meer mee te nemen. Als u in een euroland woont, kost geld opnemen of betalen met plastic EnglishfrançaisDeutsch in een ander euroland niet meer dan thuis.

Ook kost het minder om contact te houden met het thuisfront, doordat vorig jaar de kosten van mobiel bellen in het buitenland flink verlaagd zijn. Het tarief voor sms'jes zal ook omlaag gaan.

Maar waar u ook heen gaat in Europa en wat u ook gaat doen, als er iets mis gaat hoeft u maar één telefoonnummer te kennen - 112 English – en de nooddiensten staan voor u klaar. En mocht u ziek worden, dan is het goed om te weten dat alle EU-burgers recht hebben op gratis noodhulp in alle 27 EU-landen.

Dankzij het dierenpaspoort kunnen zelfs Rex en Minoes mee naar het strand!

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links