Navigointipolku

EU on helpottanut lomamatkailua Euroopassa - 04/08/2008

Lomailijoita aurinkorannalla

Aurinkoloma etelässä tai kaupunkiviikonloppu onnistuvat nykyisin ilman valuutanvaihtoa ja rajamuodollisuuksia. Matkailua helpottaa myös kuluttajansuojan parantuminen.

Rajatarkastukset on nyt poistettu useimpien EU-maiden rajoilta. Myös yhteinen raha euro, joka on käytössä kolmessatoista euroalueen maassa, ja koko EU:ssa voimassa oleva ajokortti ovat tehneet Euroopassa matkustamisesta paljon helpompaa.

Rantaloma etelässä, laskettelureissu Alpeille tai lento johonkin Euroopan kaupunkikohteeseen todennäköisesti myös maksavat aikaisempaa vähemmän, sillä EU:n 1990-luvulla säätämä lainsäädäntö lopetti lentoyhtiöiden monopolit ja lisäsi kilpailua. EU:n lainsäädännössä taataan nykyisin myös lentomatkustajien oikeudet, jos lento on myöhässä tai peruutettu tai jos matkatavarat katoavat tai vahingoittuvat English.

Matkasekit ja käteisen valuutan vaihtaminen ovat nekin pitkälti mennyttä aikaa Euroopassa. Jos matkailija asuu jossakin euroalueen maassa, käteisnostoista tai pankkikorttimaksuista DeutschEnglishfrançais toisessa euroalueen maassa veloitettavat maksut ovat samat kuin kotimaassa.

Yhteydenpito perheeseen ja ystäviin kotona halpeni viime vuonna, kun ulkomailta soitettujen matkapuhelujen verkkovierailumaksut alenivat EU:n toimien ansiosta.Tekstiviestien hintoja aiotaan alentaa ensi vuonna.

Matkailijan mieltä keventää myös tieto siitä, että hätätilanteissa voi soittaa koko EU:ssa voimassa olevaan hätänumeroon 112 English. Jos EU:n kansalainen sairastuu tai joutuu onnettomuuteen lomamatkalla, hänellä on myös oikeus sairaanhoitoon kaikissa 27 EU-maassa.

Uuden lemmikkieläinpassin ansiosta voit ottaa myös lemmikkisi mukaan matkalle.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä