Διαδρομή πλοήγησης

Ανέμελες διακοπές στην Ευρώπη - 04/08/2008

Παραθεριστές χαίρονται τον ήλιο

Φέτος το καλοκαίρι θα περάσετε τις διακοπές στην Ευρώπη; Τίποτα πιο εύκολο πλέον από μια εξόρμηση στις ηλιόλουστες παραλίες ή μια επίσκεψη στα αξιοθέατα.

Χωρίς πλέον συνοριακούς ελέγχους μεταξύ των περισσοτέρων από τις  27 χώρες της ΕΕ, με ενιαίο νόμισμα στις χώρες της ευρωζώνης και με άδειες οδήγησης που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, τα ταξίδια στην Ευρώπη έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς με προορισμό τις παραλίες, τα βουνά ή τις ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, το εισιτήριο θα σας κοστίσει λιγότερο χάρη στη νομοθεσία  που, από τη δεκαετία του '90, έχει θέσει τέρμα στα μονοπώλια των αεροπορικών εταιρειών και έχει ενισχύσει τον ανταγωνισμό. Και, ως επιβάτης, μπορείτε τώρα να διεκδικείτε τα δικαιώματα που σας παρέχει η κοινοτική νομοθεσία σε  περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης της πτήσης σας ή ακόμη απώλειας ή φθοράς των αποσκευών σας English.

Όταν πηγαίνετε διακοπές στην Ευρώπη δεν είστε πια υποχρεωμένοι να έχετε μαζί σας ταξιδιωτικές επιταγές ή μετρητά. Μάλιστα, εάν ζείτε σε χώρα που έχει υιοθετήσει το ευρώ, τα έξοδα ανάληψης μετρητών ή πληρωμής με κάρτα DeutschEnglishfrançais σε άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν θα είναι υψηλότερα απ' ό,τι στη χώρα σας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια ή τους φίλους σας κοστίζει τώρα λιγότερο μετά τη μείωση πέρσι των τελών κινητής τηλεφωνίας για κλήσεις από και προς το εξωτερικό. Το κόστος των γραπτών μηνυμάτων πρόκειται επίσης να μειωθεί.

Οι παραθεριστές που επιθυμούν να αποκοπούν εντελώς από τον έξω κόσμο μπορούν να είναι ήσυχοι αφού ξέρουν ότι καλώντας τον ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό  – 112 English – μπορούν να συνδεθούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην ΕΕ. Και, σε περίπτωση προβλήματος υγείας, όλοι οι πολίτες της ΕΕ που βρίσκονται σε διακοπές σε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν δικαίωμα  δωρεάν έκτακτης περίθαλψης.

Τέλος, με το νέο διαβατήριο για τα κατοικίδια ζώα, μπορείτε να μην αποχωριστείτε τον αγαπημένο σας Ρεξ ή Φελίξ ακόμη και στην παραλία!

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι