Sti

Ferie i Europa har aldrig været så let - 04/08/2008

Folk på en solbeskinnet strand

Holder du ferie i Europa i sommer? En uge med sol og sightseeing er meget enklere end før.

Der er ingen grænsekontrol mellem de fleste af de 27 EU-lande. Mange af landene bruger den fælles valuta. Kørekort gælder i hele EU. Alt i alt er det blevet meget nemmere at rejse i Europa i de senere år.

Uanset om du skal til Europas strande, bjerge eller historiske byer, er din billet sikkert blevet billigere, fordi flyselskabernes monopol blev afskaffet ved lov i 1990'erne. Det skærpede konkurrencen. Som passager giver EU dig nu rettigheder, hvis din afgang er forsinket eller bliver aflyst, eller hvis din bagage bliver væk eller beskadiget English.

At rejse rundt med en stak rejsechecks eller kontanter er ikke længere en nødvendig del af en ferie i Europa. Hvis du bor i et land, der bruger euroen, er gebyrerne for at hæve penge eller betale med kort EnglishfrançaisDeutsch i et andet land i euroområdet faktisk ikke højere end derhjemme.

Prisen på at bevare kontakten med familie og venner derhjemme er faldet, fordi mobiltaksterne for opkald fra udlandet blev skåret ned sidste år. Prisen på sms'er falder også snart.

Ferierejsende, der foretrækker at være helt afskåret fra den omkringliggende verden, kan slappe af i forvisning om, at et enkelt telefonnummer – 112 English – vil forbinde dem med nødhjælpstjenester overalt i EU. Og når det går galt, har alle EU-borgere ret til gratis lægehjælp, hvis de er på ferie et af de 27 EU-lande.

Takket være det nye kæledyrspas kan du endda tage Fido eller Pjuske med på ferie!

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links