Навигационна пътека

Летуването в Европа никога не е било толкова лесно - 04/08/2008

Хора на огрян от слънцето плаж

Отивате на почивка в Европа това лято?Да прекарате седмица на море и в разглеждане на забележителности е много по-лесно отпреди.

С отпадането на граничните проверки между повечето от 27-те страни членки на ЕС, използването на обща валута в много от тях и шофьорски книжки, важащи за цялата територия на Съюза, пътуването в Европа стана много по-лесно през последните години.

Независимо дали отивате на море, планина или в исторически град в Европа, вашият билет най-вероятно ще е по-евтин в резултат на приетите през 90-те години закони, които премахнаха монопола на самолетните компании и повишиха конкуренцията. А като пътник вече имате права по законодателството на ЕС, когато полетът ви закъснее или е отложен, или когато багажът ви е изгубен или повреден English.

Носенето на пачка пари или пътнически чекове вече не е неотменна част от прекарването на почивка в Европа. Всъщност, ако живеете в страна, в която се използва еврото, таксите за теглене на пари или плащане с карта EnglishfrançaisDeutsch в друга държава от еврозоната не са по-високи от тези у дома.

Цената за поддържане на връзка със семейството и приятелите у дома се понижи в резултат на миналогодишните намаления на таксите за обаждане по мобилен телефон от чужбина. Цената за изпращане на текстови съобщения също се очаква да падне.

Почиващите, които обичат да се изолират напълно от външния свят, могат да отдъхват спокойно, знаейки, че единен телефонен номер - 112 English – ще ги свърже със службите за спешна помощ, където и да се намират в ЕС. А когато нещата се объркат, всички граждани на Европейския съюз имат право на безплатна спешна медицинска помощ, докато са на почивка в някоя от 27-те страни в Съюза.

Благодарение на новия паспорт за домашни любимци можете дори да вземете Шаро или Писана с вас на плажа.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки