Kruimelpad

Transportondernemers moeten betalen voor milieuschade - 09/07/2008

Wegblokkade van vrachtwagenchauffeurs

De EU-landen mogen de transportondernemers laten betalen voor lawaai, verkeersopstoppingen en luchtvervuiling. Dat is tenminste het plan van de Europese Commissie.

Vrachtwagens nemen 73% van het goederenvervoer over land voor rekening, maar zijn slechter voor het milieu dan treinen en binnenschepen. Zij zijn verantwoordelijk voor 90% van de milieukosten van het vervoer, volgens de Commissie zo'n 100 miljard euro per jaar.

Op dit moment kan het vrachtverkeer in de EU alleen aansprakelijk worden gesteld voor de slijtage aan de wegen. Het pakket groener vervoer staat de overheden toe ook tol te heffen voor kosten in verband met lawaai, luchtverontreiniging en verkeersopstoppingen.

De overheden worden daar niet toe verplicht, maar mogen dit doen voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Er gaat wel een maximum gelden en minder vervuilende vrachtwagens hoeven minder te betalen. Ook zullen vrachtwagens worden gestimuleerd de snelweg te nemen en stedelijke gebieden te mijden.

De extra inkomsten moeten worden gebruikt om de milieuschade van het vervoer te beperken, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van energiezuinigere voertuigen.

De voorstellen moeten in 2011 ingaan maar moeten eerst nog worden goedgekeurd door de EU-regeringen en het Europees Parlement. Het zou de eerste keer zijn dat de EU-landen de transportondernemers kunnen laten opdraaien voor de milieuschade.

EU-commisaris voor vervoer Antonio Tajani zei dat dit pakket ervoor moet zorgen dat "niet langer de belastingbetaler maar de vervuiler de veroorzaakte milieuschade betaalt".

Het voorstel maakt deel uit van een breder plan om het vervoer efficiënter en groener te maken. In het pakket zitten ook maatregelen tegen vliegtuiglawaai, broeikasgassen  in de scheepvaart en een klimaatheffing.

De Commissie werkt ook aan wetgeving om het lawaai van vrachttreinen met de helft te verminderen. Het is de bedoeling dat in 2014 16 miljoen mensen in de EU duidelijk minder last hebben van spoorlawaai.

Onlangs ook heeft de Commissie stappen ondernomen om de CO2-uitstoot te verminderen: de vluchtleidingssystemen in de EU worden vereenvoudigd waardoor de vliegroutes korter worden en er gaan strengere CO2-normen gelden voor nieuwe auto's.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links