Navigációs útvonal

A Bizottság javaslata: fizessen a szennyező - 09/07/2008

Utat elzáró kamionsor

Az Európai Bizottság új terve értelmében az uniós tagországok díjat vethetnek majd ki az üzemben tartókra a nehéz-teherautóik okozta forgalmi torlódásokért, illetve zaj- és légszennyezésért.

Bár jobban terhelik a környezetet a vonatoknál és a teherhajóknál, teherautók hozzák-viszik az Európai Unióban a szárazföldön szállított áruk 73%-át. A Bizottság becslése szerint a teljes áruszállítási ágazat környezeti költségei hozzávetőleg évi 100 milliárd eurót tesznek ki. Ennek 90 százaléka a közúti szállítás számlájára írható.

Jelenleg az EU területén közlekedő nehéz-tehergépjárművekre csak úthasználatért és útterhelésért lehet díjat kiróni. A közlekedés környezeti ártalmait mérsékelni kívánó bizottsági kezdeményezéscsomag lehetővé kívánja tenni a kormányok számára, hogy díjat szedjenek be a zaj- és légszennyezésből, valamint a forgalmi torlódásokból eredő költségek ellensúlyozására.

A javaslat értelmében a kormányok maguk dönthetnék el, díjfizetésre kötelezik-e a 3,5 tonnánál nehezebb járművek üzemben tartóit. A díjak nem léphetnének túl egy megadott határértéket, és arányosak lennének az okozott szennyezéssel. A környezetkímélőbb teherkocsikért tehát kevesebbet kellene fizetni. A bizottsági kezdeményezés arra is kitér, milyen ösztönzőkkel lehetne a járműveket az autópályákra irányítani és a külvárosokat a forgalomtól mentesíteni.

A befolyó jövedelmet kizárólag a közlekedés környezeti hatásainak mérséklésére tett erőfeszítések finanszírozására lehetne fordítani. Így támogatni lehetne például az energiahatékonyabb járművek kifejlesztését.

A javaslat a tervek szerint 2011-ben lépne hatályba, ám csak akkor válik jogszabállyá, ha az Európai Parlament és az uniós kormányok jóváhagyják. Ha ez megtörténik, az EU tagországai első alkalommal róhatnak majd ki díjat környezeti ártalmak miatt az árufuvarozó cégekre.

Az EU közlekedésért felelős biztosa dadeelenesfifritnlptsv , Antonio Tajani szerint a kezdményezéscsomagnak azt hivatott biztosítani, hogy „ne az adófizető fizessen a környezeti károkért, hanem a szennyező”.

A javaslat egy átfogó tervbe illeszkedik, melynek célja hatékonyabbá és „zöldebbé” tenni a közlekedést. A terv a repülőgépek keltette zaj, a tengerészeti ágazatban kibocsátott üvegházhatású gázok és az éghajlat-változási adó problémakörével is foglalkozik.

A Bizottság jelenleg olyan jogszabályjavaslat kidolgozásán is munkálkodik, amely a tehervonatok által okozott zaj mérséklését szolgálná. Ezzel azt szeretné elérni, hogy 2014-re az EU területén 16 millió ember a jelenleginél érezhetően kisebb zajterhelésnek legyen kitéve.

A Bizottság a közelmúltban lépéseket tett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére is. A légi közlekedésben egyszerűsítette az uniós légiforgalom-irányító rendszereket és rövidítette a légi útvonalakat, az autóiparban kibocsátási határértékeket javasolt az új személygépkocsikra vonatkozóan.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek