Navigointipolku

Tulliliitto 40 vuotta - 01/07/2008

Huumekoira tarkastaa matkatavaroita

Tulliviranomaiset tekevät tärkeää työtä EU:n kansalaisten turvallisuuden suojelijoina ja kaupan edistäjinä.

1.7.1968 silloisen Euroopan talousyhteisön kuusi perustajajäsentä – Alankomaat, Belgia, Italia, Luxemburg, Ranska ja Saksa – poistivat viimeisetkin tullit keskinäisestä tavarakaupastaan ja perustivat Euroopan tulliliiton DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski .   

Sen lisäksi, että tulliliiton maat poistivat kaupan esteet keskinäisestä kaupastaan, ne ottivat myös käyttöön yhteisen tullitariffin, jota edelleenkin sovelletaan EU-maiden alueelle tuotaviin tavaroihin. 

Tulliliitto loi pohjaa entistä laajemmalle taloudelliselle yhdentymiselle ja kasvulle.Nyt, neljäkymmentä vuotta myöhemmin, EU on maailman suurin kauppamahti, jonka osuus maailmankaupasta on noin 20 %.Näin laaja taloudellinen yhdentyminen ei olisi ollut mahdollista, ellei tullivalvonta toimisi tehokkaasti EU:n ulkorajoilla.

Tullin palveluksessa työskentelee EU:ssa yli 140 000 henkeä.He tekevät tärkeää työtä EU:n ulkorajojen valvojina ja eurooppalaisten turvallisuuden takaajina.

EU:n tulliviranomaiset tarkastavat joka vuosi noin 1 600 miljoonaa tonnia merirahtia ja noin 8 miljoonaa tonnia lentorahtia.He käsittelevät vuosittain lähes 183 miljoonaa tulli-ilmoitusta – noin kuusi kappaletta joka sekunti.

EU:n 27 jäsenmaan kansalliset tullilaitokset toimivat läheisessä yhteistyössä muiden lainvalvontaviranomaisten, eri tuotannonalojen ja EU:n suurimpien kauppakumppanien kanssa pystyäkseen vastaamaan maailmankaupan lisääntyviin haasteisiin.Ne suojaavat kuluttajia vaarallisilta tuotteilta ja torjuvat järjestäytynyttä rikollisuutta, terrorismia ja salakuljetusta.

Tukeakseen tullin työtä Euroopan komissio kehittää nykyaikaisia riskinhallinnan menetelmiä ja paperitonta (sähköistä) kaupan ja tullin toimintaympäristöä. Se myös muokkaa EU:n lainsäädäntöä näiden uudistusten tueksi.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä