Sti

Told – EU's dørvogtere - 01/07/2008

Sporhund tjekker bagage

I de sidste fire årtier har toldere spillet en vigtig, men ofte usynlig rolle ved at beskytte EU-borgerne og fremme handelen.

Den 1. juli 1968 afskaffede seks lande – Belgien, Frankrig, Italien, Holland, Luxembourg og Tyskland – de sidste afgifter på indbyrdes handel med varer og oprettede en europæisk toldunion DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski.

Ud over at fjerne handelshindringerne mellem medlemslandene i det, der nu er EU, indførte toldunionen en fælles toldtarif for alle varer, der blev indført i landene.

Toldunionen var startskuddet til en udvikling i retning af mere omfattende økonomisk integration og udvidelse. 40 år senere er EU verdens største handelsblok, der tegner sig for omkring 20 % af verdenshandelen. Men uden effektiv toldkontrol ved EU's ydre grænser ville den økonomiske integration ikke have været mulig.

Mere end 140 000 mennesker arbejder med told. De spiller en afgørende rolle ved at overvåge EU's ydre grænser og sørge for, at europæerne kan føle sig trygge og sikre.

Hvert år kontrollerer toldmyndighederne 1 600 millioner tons skibslast og omkring 8 millioner tons luftfragt, og hvert år ekspederer toldere næsten 183 millioner toldangivelser – ca. seks i sekundet.

I dag arbejder 27 nationale toldvæsener tæt sammen med andre ordenshåndhævere, erhvervslivet og EU's største samhandelspartnere for at tage de stadigt større udfordringer op fra verdenshandelen, nemlig at beskytte befolkningen mod farlige produkter og bekæmpe organiseret kriminalitet, terrorisme og smugling.

For at hjælpe dem arbejder Kommissionen for at indføre de seneste nye teknikker til risikoforvaltning og skabe en papirløs (elektronisk) arbejdsgang for handel og told gennem justeringer af EU-lovgivningen.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links