Navigacijska pot

EU bo naredila konec zavajajoči prodaji letalskih vozovnic - 08/05/2008

Potniki čakajo na odhod

Spletni nakup letalske vozovnice je še vedno tvegana odločitev, saj je po poročilu EU tretjina potrošnikov „ob denar, zavedena ali zmedena“.

Evropska komisija je sporočila, da je polovico spletišč, ki so zavajala potrošnike ali uporabljala nepoštene prakse, prisilila k spremembi ravnanja.

Pregledali so 386 spletišč (v 13 državah EU in na Norveškem): kaznovali so jih 137, vendar je le polovica med njimi spremenila svojo prakso. Po pravkar objavljenem poročilu je spletni nakup letalske vozovnice še naprej „resen in trdovraten problem“. 

Ugotovitve o spletni prodaji letalskih vozovnic English so del pregleda spletišč letalskih prevoznikov EU English, s katero so v raznih državah EU sistematično in istočasno odkrivali kršitve zakonodaje o potrošnikih.

Pregled je pokazal nepravilnosti pri prodaji letalskih vozovnic v celotnem sektorju, je pojasnila evropska komisarka za varstvo potrošnikov Meglena Kuneva. „Upam, da so prevozniki zdaj spoznali, da bo Komisija odločno ukrepala v prid potrošnikov.“ Če sporni prevozniki do 1. maja 2009 ne bodo spremenili načina prodaje in trženja, Komisiji „ne bo ostalo drugega, kot da ukrepa“, je še dodala komisarka.

V preiskavi so največ pozornosti namenili nepoštenim nakupnim pogojem in praksam, kamor denimo sodijo tudi spletne strani, ki potrošnikom pokažejo že vnaprej določene cenovno dražje možnosti. Glavne ugotovitve so:

  • tretjina spletišč je bila kaznovana zaradi kršitev zakonodaje o potrošnikih;
  • mnoga spletišča so zagrešila več nepravilnosti: zavajajoče cene, nezakoniti nakupni pogoji, oglasi z neobstoječimi ponudbami;
  • nepravilnosti se vlečejo od letalskih prevoznikov do agencij;
  • očitne so razlike pri odpravljanju nacionalnih in čezmejnih kršitev. Tako so odpravili 55 % kršitev na nacionalnih straneh in samo 9 % čezmejnih (denimo pri pritožbah nad prevoznikom iz druge države);
  • nepreglednost, saj v večini držav članic ne smejo objaviti imen kršiteljev, dokler so v sodnem postopku. So pa nekatere države objavile nacionalne raziskave spletne prodaje letalskih vozovnic English.

Evropska komisija si prizadeva doseči, da bi bila prva prikazana cena tudi končna cena nakupa, da bi bile vse omejitve pri posebnih ponudbah jasno označene ter da bi bili pogoji nakupa pošteni in bi jih potrošnik lahko prebral v svojem jeziku. 

Evropska komisija bo odločno preganjala kršitve. Do maja 2009 bo spremljala ravnanje prevoznikov in se nato odločila za ustrezne ukrepe.

Spletišče EU o letalskem prometu English

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave