Navigációs útvonal

Online repülőjegy-árusítás – Az EU keményen fellép a fogyasztók megtévesztése ellen - 08/05/2008

Beszállásra várakozó utasok

A legfrissebb uniós jelentés szerint továbbra is kockázatos online repülőjegyet vásárolni: az esetek egyharmadában a fogyasztók pénztárcája megsínyli, hogy az interneten a repülőjegyek árára vonatkozó információk gyakran félrevezetőek vagy zavarosak.

Az Unió bejelentette, hogy a megtévesztő információkat tartalmazó vagy tisztességtelen értékesítési módszereket alkalmazó honlapok felét a visszásságok megszüntetésére kötelezte.  

Az uniós vizsgálat 13 tagállam és Norvégia 386 honlapjára terjedt ki, melyek közül 137 webhely ellen indult eljárás. Javulás azonban csak az esetek felében volt tapasztalható. A legfrissebb uniós jelentés is arra hívja fel a figyelmet, hogy a repülőjegyeket interneten keresztül vásárló fogyasztóknak továbbra is súlyos problémákkal kell szembesülniük. 

A vizsgálat eredményei English az „Airline sweep English” elnevezésű művelet keretében láttak napvilágot. A program során az Unió rendszeres, egymással párhuzamosan zajló ellenőrzéseket végez a különböző EU-tagállamokban, hogy  kiszűrje a fogyasztóvédelmi jogszabályokba ütköző eseteket.

Meglena Kuneva fogyasztóvédelmi biztos arról számolt be, hogy a vizsgálat során kiderült: a légi közlekedési szektor egészében tapasztalhatók problémák. „Remélem, a légitársaságokban most tudatosult, hogy a Bizottság eltökélten kiáll a fogyasztók mellett, és ha szükséges, kész beavatkozni az érdekükben” – fejtette ki a politikus asszony, majd hozzátette: amennyiben az érintett légitársaságok 2009. május 1-jéig nem változtatják meg reklámozási és értékesítési módszereiket, a Bizottság kénytelen lesz beavatkozni.

A vizsgálatok fő célja a szerződésekben szereplő tisztességtelen feltételek kiszűrése volt. Ennek során például olyan honlapokat találtak, amelyek a választható lehetőségek közül a költségesebb opciókat előre megjelölve manipulálták a fogyasztókat. A vizsgálat az alábbi fontos következtetésekre jutott:

  • a honlapok egyharmada esetében büntetés szabható ki a fogyasztóvédelmi jogszabályok megszegéséért;
  • számos honlapnál egyszerre többféle visszaélés is észlelhető: félrevezető tájékoztatást adtak az árakra vonatkozóan, szabályellenes szerződési feltételeket támasztottak, és olyan kedvezményes utakat hirdettek, amelyek a valóságban nem is léteztek;
  • a problémák a légitársaságoktól kezdve az utazásszervezőkig az ágazat minden területén fellelhetők;
  • a jogérvényesítés és a honlapok korrigálása terén különbség mutatkozik a nemzeti és a határokon átnyúló esetek között: a visszaélések a nemzeti honlapok 55%-ánál szűntek meg, ezzel szemben azokban az esetekben, amikor a panasz egy másik országból működtetett társaságra irányult, csak 9%-nál volt tapasztalható javulás;
  • nem biztosított az átláthatóság: a legtöbb EU-tagállam addig nem  tudja közzétenni a jogsértők listáját, amíg azok ügye le nem zárult. Hozzáférhetők mindazonáltal olyan tagállami felmérések English, amelyek repülőjegyeket árusító honlapokról tájékoztatnak.

Az EU azt szeretné elérni, hogy az érintett webhelyek hirdetéseikben a repülőjegyek végső árát tüntessék fel, egyértelműen adják meg a kedvezményes ajánlatokra vonatkozó korlátozó feltételeket, és a fogyasztók számára anyanyelvükön készült, tisztességes szerződéseket tegyenek hozzáférhetővé. 

A jogérvényesítést célzó munka a közeljövőben újabb lendületet vesz. Az EU 2009 májusában vizsgálja meg újra az egy év alatt elért haladást, mielőtt eldöntené, hol van szükség közösségi szintű beavatkozásra.

Az EU légi közlekedési honlapja English

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek