Navigointipolku

EU vaatii lentoyhtiöitä korjaamaan lipunmyyntisivustonsa - 08/05/2008

Lentomatkustajia jonossa portilla

Lentolippujen verkkomyyntiin liittyy edelleen riskejä. Tuoreen EU-raportin mukaan joka kolmas lentolippuja verkon kautta ostava saa huomata tulleensa rahastetuksi tai johdetuksi harhaan.

Raportin mukaan puolet kuluttajia harhaanjohtavista ja sopimattomia myyntimenettelyjä käyttävistä verkkosivustoista on nyt saatu korjattua.

Verkkosivustoja tarkastettiin 13 EU-maassa ja Norjassa. Tarkastetuista 386 sivustosta 137 antoi aihetta jatkotoimiin EU:n kuluttajansuojalainsäädännön rikkomisen vuoksi. Kuitenkin vasta puolet näistä sivustoista on nyt kunnossa. Komission julkaiseman väliraportin mukaan lentolippujen verkkomyynnissä esiintyykin edelleen ”vakavia ja itsepintaisia kuluttajansuojaongelmia”. 

Lentolippujen verkkomyynnin ongelmat English tulivat esiin EU:n lentoyhtiöiden lipunmyynnin tehotarkastuksessa English , jossa eri EU-maissa järjestettiin samanaikaisesti tarkastuksia kuluttajansuojalainsäädännön rikkomistapausten tutkimiseksi.

EU:n kuluttajansuojakomissaarin Meglena Kunevan mukaan valvontaisku osoittaa, että koko lentoliikennealalla esiintyy ongelmia lippujen myynnissä: ”Toivon, että lentoyhtiöt ovat nyt huomanneet, että komissio on tosissaan ja valmis toimimaan kuluttajien puolesta aina kun tarvitaan”, Kuneva totesi. Hänen mukaansa sääntöjä rikkovien lentoyhtiöiden on korjattava myynti- ja markkinointikäytäntöjään ensi vappuun mennessä. ”Muuten komission on pakko puuttua asiaan”, Kuneva painotti.

Selvityksessä on keskitytty mm. kohtuuttomiin sopimusehtoihin. Tästä on kysymys esimerkiksi silloin, kun tilauslomakkeella on rastitettu valmiiksi valintaruutuja, joiden vuoksi kuluttaja maksaa lentomatkasta kalliimman hinnan. Selvityksen keskeiset havainnot ovat seuraavat:

  • Joka kolmas sivusto antoi aihetta jatkotoimiin kuluttajansuojalainsäädännön rikkomisen vuoksi.
  • Monilla sivustoilla esiintyi samalla kertaa useita ongelmia – mm. harhaanjohtavaa hinnoittelua, kohtuuttomia sopimusehtoja ja mainontaa tarjouslennoista, jotka eivät kuitenkaan olleet saatavilla.
  • Ongelmia esiintyy koko lentoliikennealalla lentoyhtiöistä matkanjärjestäjiin.
  • Oikaisutoimien edistymisessä on merkittäviä eroja sen mukaan, koskevatko sivut vain yhtä maata vai useampaa. Vain yhtä maata koskevien sivustojen oikaisuaste on 55 %. Sen sijaan sellaisissa tapauksissa, joissa valitukset koskivat toisesta maasta käsin toimivia yhtiöitä, oikaisuja tehtiin vain 9 %:ssa tapauksista.
  • Avoimuuden puute. Suurin osa EU-maista ei voi julkaista yhtiöiden nimiä, jos asioiden oikeuskäsittely on kesken. Eräät maat ovat kuitenkin julkaisseet kansallisia selvityksiä lentolippuja myyvistä verkkosivustoista English .

EU haluaa, että mainoksissa ilmoitetaan lennon kokonaishinta, joka sisältää kaikki maksut. Tarjoushintojen rajoitukset on ilmoitettava selkeästi, ja sopimusehtojen on oltava saatavissa kuluttajan omalla kielellä. 

Verkkosivustojen seurantaa aiotaan nyt tehostaa, ja komissio arvioi toukokuussa 2009 julkaistavan uuden raportin perusteella, tarvitaanko lisätoimia.

Komission lentoliikenneportaali English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä