Sti

"Stop det vildledende billetsalg – ellers gør vi", advarer EU - 08/05/2008

Passagerer venter på boarding

Det er stadig en risikabel affære at købe en flybillet – en tredjedel af forbrugerne bliver "snydt, vildledt og forvirret", viser EU-rapport.

Halvdelen af de websteder, der vildleder forbrugerne eller bruger ufine salgsmetoder, er blevet tvunget til at makke ret, meddeler EU.

Af de 386 websteder, der blev undersøgt (i 13 EU-lande og Norge) blev 137 straffet – men kun halvdelen af dem har oppet sig. En dugfrisk rapport viser, at forbrugerne stadig har alvorlige og vedholdende problemer, når de køber flybilletter på nettet.

Hvor galt det står til på markedet for flybilletter English, kom frem efter den såkaldte EU Airline Sweep English, en systematisk kontrol, der blev gennemført samtidig i forskellige EU-lande for at undersøge overtrædelser af forbrugerlovgivningen.

Kontrollen afslørede problemer med billetsalget i hele luftfartsindustrien, forklarer EU's forbrugerkommissær, Meglena Kuneva. "Jeg håber, at det nu er gået op for flyselskaberne, at Kommissionen er fast besluttet på at gribe ind på forbrugernes vegne, når det er nødvendigt." Hun tilføjer, at hvis de pågældende flyselskaber ikke rydder op i deres salgs- og marketingpraksis inden den 1. maj 2009, "har Kommissionen ikke andet valg end at gribe ind".

Undersøgelsen fokuserede på urimelige aftalevilkår, herunder f.eks. websteder, der automatisk valgte de dyreste løsninger for forbrugerne. De vigtigste resultater er:

  • En tredjedel af webstederne skulle straffes for overtrædelse af forbrugerlovgivningen.
  • Mange websteder havde en lang række problemer – vildledende prisangivelser, ulovlige kontraktvilkår og reklametilbud, som ikke fandtes i virkeligheden.
  • Der er problemer i hele sektoren – fra flyselskaber til rejsebureauer.
  • Håndhævelses-/korrektionssatserne er forskellige for nationale og internationale overtrædelser. 55 % af de nationale websteder blev rettet, mens der kun skete forbedringer af 9 % af de internationale sites (hvor klagen vedrørte et selskab fra et andet land).
  • Mangel på gennemsigtighed, fordi de fleste EU-lande ikke kan offentliggøre lister over lovovertrædere, når sagerne stadig behandles. Der er dog offentliggjort flere nationale undersøgelser af websteder, der sælger flybilletter English.

EU vil have, at den første pris, du får oplyst, er den endelige pris, du skal betale. Begrænsninger af særtilbud skal fremgå tydeligt, og forbrugerne skal have adgang til rimelige aftalevilkår på deres eget sprog.

Håndhævelsen vil blive optrappet, og EU vil holde et vågent øje med udviklingen frem til maj 2009, inden man beslutter, hvor der skal gribes ind.

EU's portal for lufttransport English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links