Kruimelpad

Hardere aanpak roekeloos rijgedrag - 19/03/2008


 Jonge mensen in een cabriolet

Verkeersovertredingen mogen ook in het buitenland niet onbestraft blijven.

Drie kwart van alle verkeersdoden in Europa zijn het gevolg van te hard rijden, rijden onder invloed, door rood rijden of rijden zonder gordel. Maar wie in het buitenland zo'n levensgevaarlijke overtreding begaat, komt er nu nog vaak ongestraft mee weg. Dat zal binnenkort veranderen.

Een nieuw EU-initiatief voor verkeersveiligheid wil dat weggebruikers overal aansprakelijk worden gehouden voor hun rijgedrag, ook in het buitenland. Een netwerk voor gegevensuitwisseling moet helpen om verkeersovertreders in de hele EU op te sporen.

Een halvering van het aantal verkeersdoden tegen 2010, daaraan werkt de EU al sinds sinds 2001. Dat jaar vielen er op de Europese wegen 54.000 slachtoffers. Er is vooruitgang, maar toch stierven er in 2007 in heel Europa nog zo'n 43.000 mensen in het verkeer, evenveel als 5 vliegtuigrampen per week.

Tot dusver hebben de maatregelen nog maar weinig effect gehad. In 2003 heeft de Europese Commissie de landen aangespoord hun verkeerscontroles vrijwillig te verbeteren.  Inmiddels is gebleken dat die aanpak niet de gewenste resultaten oplevert.

De nieuwe voorstellen zullen naar verwachting wel leiden tot een drastische verlaging van het aantal verkeersdoden in Europa.

Vragen en antwoordenEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links