Διαδρομή πλοήγησης

Μεγαλύτερη οδική ασφάλεια στο μέλλον - 19/03/2008

Νεαροί σε αυτοκίνητο με ανοικτή οροφή

Τέρμα στην ατιμωρησία όσων οδηγούν επικίνδυνα στο εξωτερικό.

Τα τρία τέταρτα των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα, στην οδήγηση σε κατάσταση μέθης, στην παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και στη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Σήμερα, αν κάποιος διαπράξει παράβαση εκτός της χώρας στην οποία είναι ταξινομημένο το όχημά του δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ακόμη και αν θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή. Τώρα όμως η κατάσταση αυτή αλλάζει.

Με τη τελευταία πρωτοβουλία της ΕΕ για την οδική ασφάλεια επιδιώκεται η λογοδοσία κάθε οδηγού για τη συμπεριφορά του, καθώς σχεδιάζεται νέα νομοθεσία που θα υποστηρίζεται από ένα δίκτυο ανταλλαγής δεδομένων για τον εντοπισμό των παραβατών οδηγών σε όλη την ΕΕ.

Από το 2001, όταν 54.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους της Ευρώπης, η ΕΕ προσπαθεί να μειώσει κατά 50% μέχρι το 2010 τους θανάτους στην άσφαλτο. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, το 2007 θρηνήσαμε 43.000 νέα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Αυτές οι απώλειες ισοδυναμούν με την συντριβή 5 αεροπλάνων στην Ευρώπη κάθε εβδομάδα.

Τα μέχρι σήμερα μέτρα δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Το 2003, η Επιτροπή πρότεινε κάποιες προαιρετικές βέλτιστες πρακτικές για την παρακολούθηση της τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Οι τάσεις έκτοτε έχουν δείξει ότι οι οδηγίες αυτές δεν οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι νέες, ωστόσο, προτάσεις αναμένεται ότι θα μειώσουν δραστικά τον αριθμό των θανάτων στην άσφαλτο.

Ερωτήσεις & απαντήσεις Englishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι