Sti

På vej mod større trafiksikkerhed i EU - 19/03/2008

Fire unge i en åben bil

Det skal være slut med at slippe for straf, når man kører hensynsløst i udlandet.

Tre fjerdedele af alle dødsulykker på vejene i EU skyldes bilister, der enten kører for stærkt, er påvirket af spiritus, kører over for rødt eller ikke har selen på. Hvis du begår en af de forseelser i en bil, der er indregistreret i et andet land, vil du ofte ikke blive straffet for det – selv om det kunne have haft dødelig udgang. Det vil EU nu lave om på.

Derfor har EU lanceret et initiativ om trafiksikkerhed, der skal sikre, at hensynsløse trafikanter kan holdes til ansvar for deres kørsel. Som noget nyt indføres der et it-system til udveksling af oplysninger, så man kan slå ned på trafikforseelser over hele EU.

I 2001 – hvor 54 000 mennesker omkom på vejene – satte EU sig som mål at halvere antallet af trafikdræbte inden 2010. Der er da også gjort fremskridt siden da, men alligevel var tallet stadig oppe på 43 000 i 2007 – det svarer til, at fem passagerfly styrter ned i EU hver uge.

Hidtil har EU's tiltag kun haft begrænsede virkninger. I 2003 vedtog Kommissionen en henstilling om bedste praksis for, hvordan EU‑landene kan kontrollere, at færdselsreglerne overholdes i praksis. Udviklingen siden da har vist, at retningslinjerne ikke har givet de ønskede resultater.

Det nye forslag vil mærkbart kunne nedbringe antallet af trafikdræbte.

Spørgsmål og svar om forslaget Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links