Cale de navigare

Sectorul european al aplicațiilor digitale, în plin avânt - 18/02/2014

Smartphone-uri în vitrină © UE

Aproape 5 milioane de locuri de muncă și circa 63 de miliarde de euro – iată cât ar putea valora sectorul până în 2018, potrivit unui studiu UE.

În UE, pe piața aplicațiilor digitale (adică a softurilor pentru dispozitive mobile) lucrează deja 1 milion de dezvoltatori și 800 000 de angajați în posturi de marketing și de sprijin tehnic. Potrivit unui raport English recent, până în 2018, circa 5 milioane de persoane vor lucra în acest sector.

În prezent, sectorul european al aplicațiilor digitale contribuie la economia UE cu 17,5 miliarde de euro pe an. Creșterea consumului, alături de publicitate și contracte, ar putea aduce sectorului aplicațiilor digitale un venit de 63 de miliarde de euro în următorii cinci de ani.

Dezvoltarea competențelor

În ciuda faptului că este lider mondial în dezvoltarea de aplicații pentru jocuri, UE este încă în urma SUA în ceea ce privește formarea și remunerarea dezvoltatorilor.

Pentru a soluționa această problemă, UE formează un parteneriat cu întreprinderi și organizații din domeniu, în cadrul Marii coaliții pentru locuri de muncă în sectorul digital English. Obiectivul este de a oferi cât mai multor persoane interesate, în special tinerilor, posibilitatea de a dobândi competențele IT de care este nevoie, pentru a răspunde cererii tot mai mari de specialiști IT în UE.

De asemenea, UE a lansat site-ul Open Education Europa, care le permite elevilor, specialiștilor și instituțiilor de învățământ să facă schimb gratuit de resurse educaționale deschise.

Blocaje tehnice

Pentru ca UE să-și poată atinge potențialul în sectorul aplicațiilor digitale, trebuie eliminate anumite blocaje, cum ar fi rata scăzută de conectivitate la rețeaua wireless, problemele de conexiune transfrontalieră și constrângerile legate de serviciile de rețea în unele state membre.

Dezvoltatorii din UE sunt, de asemenea, preocupați de nedisponibilitatea serviciilor 4G și de lipsa interoperabilității între diferite platforme bazate în SUA, cum ar fi Android, iOS și Facebook. Dependența de facto de aceste platforme provoacă, de asemenea, o diminuare a veniturilor.

Sprijinirea întreprinderilor din UE

Cu cei peste 500 de milioane de consumatori din UE, întreprinderile și dezvoltatorii de aplicații digitale din Europa dispun de un potențial imens. UE face eforturi pentru a simplifica normele europene privind drepturile de autor și acordarea de licențe, pentru a încuraja punerea în practică a ideilor.

Pentru a promova spiritul antreprenorial în sectorul TIC și internet din Europa și pentru a ajuta întreprinderile să prospere, UE a lansat inițiativa „Startup Europe”. Aceasta reunește antreprenori aflați la început de drum și lideri din domeniu, pentru a împărtăși idei și pentru a dezvolta noi produse și servicii.

Următoarele etape

În prezent, Parlamentul European discută pe marginea unor propuneri menite să creeze un „continent conectat English”. Pachetul de măsuri include îmbunătățirea serviciilor 4G și în bandă largă de mare viteză, care vor fi esențiale pentru viitorul sectorului european al aplicațiilor digitale.

Comunicat de presă - Sectorul aplicațiilor digitale, un potențial de 63 miliarde de euro DeutschEnglishfrançais

Startup Europe English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile