Cale de navigare

UE lansează un program de investiții fără precedent - 16/12/2013

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, lansează „Orizont 2020”

Cel mai important program al UE pentru cercetare și inovare - Orizont 2020 - va investi 15 miliarde de euro pe o perioadă de 2 ani, în proiecte destinate creării de locuri de muncă.

Primele cereri de proiecte din cadrul „Orizont 2020” au fost lansate săptămâna trecută.

Pentru a ajuta universitățile, organizațiile de cercetare și întreprinderile să investească în produse și servicii noi și inovatoare, UE va pune la dispoziția acestora, în următorii 7 ani, un buget de 80 de miliarde de euro.

Se speră că aceste investiții masive vor stimula economia cunoașterii și vor promova descoperirile științifice în Europa, ajutând-o să țină pasul cu concurenții la nivel mondial.

Stimularea inovării și creșterii economice

Pe lângă investițiile private pe care le va atrage programul, acesta va furniza capitalul de pornire necesar stimulării progreselor și descoperirilor tehnologice, facilitând transpunerea ideilor inovatoare în produse și servicii.

Cererile de propuneri pentru 2014-2015 vizează alocarea a 500 de milioane de euro întreprinderilor mici și mijlocii.

Pentru prima dată, Comisia și-a precizat prioritățile de finanțare pentru următorii 2 de ani, oferind astfel mai multe certitudini cu privire la direcția politicii de cercetare a UE. În 2014-2015, finanțările vor avea în vedere 12 domenii, printre care asistența medicală personalizată, securitatea digitală și proiectele urbane inteligente .

Cercetătorii vor putea să acceseze finanțări prin Consiliul European pentru Cercetare English, iar tinerii cercetători vor putea obține burse.

Fondurile destinate sectorului industrial vor sprijini domenii precum tehnologiile informațiilor și comunicațiilor, nanotehnologiile, sistemele avansate de fabricație, robotica, biotehnologiile și cercetarea spațială.

Sănătatea, agricultura, energia și transporturile vor putea beneficia, de asemenea, de finanțare prin bugetul alocat provocărilor societale.

Facilitarea accesului la finanțare

Din bugetul total al programului „Orizont 2020”, cel puțin 60% va fi orientat către promovarea dezvoltării durabile, în timp ce cheltuielile legate de combaterea schimbărilor climatice vor reprezenta minim 35%.

Comparativ cu programele de cercetare anterioare ale UE, procedura de depunere a proiectelor a fost mult simplificată, astfel încât participanții să fie informați rapid cu privire la deciziile de finanțare și să demareze proiectele într-un timp cât mai scurt.

Comunicat de presă - Lansarea programului „Orizont 2020” 

Întrebări și răspunsuri cu privire la programul „Orizont 2020” English 

Solicitați finanțare pentru cercetare English 

Politica de cercetare a UE - site-ul dedicat programului „Orizont 2020” English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile