Cale de navigare

Pentru o cercetare orientată către rezultate - 01/12/2011

Cercetător în spatele imaginii unor atomi © UE

Programul UE de finanţare a cercetării, în valoare de 80 de miliarde de euro, pune accent pe transformarea rezultatelor cercetării în produse şi servicii.

Programul pentru perioada 2014-2020, cunoscut sub numele de Orizont 2020 English, ar reuni în cadrul aceleiaşi structuri toate programele UE de finanţare a cercetării şi inovării. Acest lucru ar facilita transformarea progreselor ştiinţifice în produse şi servicii inovatoare care să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi să creeze noi oportunităţi de afaceri.

Propunerile prevăd alocarea de fonduri pentru trei obiective cheie:

 • 24,6 miliarde de euro pentru ca Europa să-şi menţină poziţia de lider în domeniul ştiinţei. Centrul European de Cercetare English , care finanţează activitatea unora dintre cei mai remarcabili oameni de ştiinţă din Europa, va beneficia de un buget cu 77% mai mare decât cel actual.
 • 17,9 miliarde de euro pentru ca industria europeană să îşi asigure supremaţia în domeniul inovării. În acest sens, se va investi în tehnologii cheie şi vor fi sprijinite întreprinderile mici care au nevoie de acces la finanţare.
 • 31,7 miliarde de euro pentru a răspunde preocupărilor legate de:
  • sănătate, schimbări demografice şi bunăstare
  • securitate alimentară, agricultură durabilă, cercetare marine şi maritimă, bioeconomie
  • surse de energie sigure, ecologice şi eficiente
  • mijloace de transport inteligente, ecologice şi integrate
  • combaterea schimbărilor climatice, eficienţa resurselor şi a materiilor prime
  • societăţi sigure, inovatoare şi favorabile incluziunii.

Pentru a reduce birocraţia, Comisia intenţionează să simplifice procedurile de rambursare în cazul proiectelor de cercetare finanţate de UE, să reducă formalităţile administrative care trebuie îndeplinite pentru a pregăti un proiect de cercetare, să elimine controalele şi procedurile de audit inutile şi să reducă intervalul dintre acceptarea unei propuneri de cercetare şi primirea finanţării.

Multe dintre elementele cheie incluse în programul actual vor fi preluate de noul program, ca de exemplu investiţiile în tehnologii generice esenţiale DeutschEnglishfrançais , cum ar fi nanotehnologiile, iniţiativele reunind mediul academic, centrele de cercetare şi întreprinderile, colaborarea internaţională şi finanţarea tinerilor cercetători.

Propunerile vor fi discutate de miniştrii guvernelor naţionale şi de membrii Parlamentului European, în vederea ajungerii la un acord înainte de sfârşitul anului 2013.

Mai multe despre Orizont 2020 English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile