Sti

Internettet er mere end en leg, det er en del af dit liv! - 08/02/2011

Sikkert internet-dag 2011 skal gøre det klart for børn og unge, at det de gør på nettet, kan få konsekvenser i det virkelige liv.

Internettet åbner helt specielle kommunikationsmuligheder, som børn bruger til hverdag. Både fra pc, telefon eller spilkonsol. I EU spiller i gennemsnit 74 % af alle i aldersgruppen 9 til 16 år online, og 60 % af dem bruger sociale netværk.

Internettet er en kilde, der aldrig løber tør, og et stærkt medium. Men for de yngste er det ikke uden faldgruber. Stødende indhold, chikane, porno, misbrug af personoplysninger: listen over mulige farer er lang. De unges helbred står også på spil: De er meget mere online end for ti år siden og sover derfor i gennemsnit to til tre timer mindre hver nat.

"Sikkert internet-dag" løb af stabelen for første gang i 2004. Den skal gøre både børn, forældre og lærere opmærksom på disse problemer. Arrangementet er blevet stadig mere betydningsfuldt og omfatter nu over 60 lande.

I EU byder de nationale videncentre på aktiviteter og workshops. De støttes af Kommissionens "program for et sikrere internet". I Danmark omfatter http://www.sikkerinternetdag.dk/ en bred vifte af arrangementer rundt omkring i landet med konkurrencer og filmspot, der er beregnet til unge.

I år er der fokus på virtuelle liv. Blandt emnerne kan nævnes: Hvor meget tid børn bruger på internettet, hvordan de styrer deres identitet, deres avatarer og deres kaldenavne, skellet mellem den virkelige verden og den virtuelle samt spor, man efterlader sig på internettet.

I dagens anledning får forældrene seks gode råd English med på vejen, f.eks. at stille computeren i stuen i stedet for i soveværelset og at bruge forældrekontrol. Faktisk bruger kun en fjerdedel software, der gør det muligt at blokere bestemt indhold og se, hvilke hjemmesider børnene har besøgt.

Arbejdet med at styrke brugernes tillid til internettet og deres sikkerhed online indgår i EU's strategi English for den digitale økonomi, der handler om at lade internettets fordele komme alle til gode.

Sikker internet dag, 8. februar 2011 English

Find arrangementer tæt på English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links