Cale de navigare

Soluţii pentru stimularea inovării în Europa - 06/10/2010

Oameni privind imagini digitale © UE

UE publică o nouă strategie pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a noilor produse şi servicii, în vederea generării de locuri de muncă şi creştere economică.

Iniţiativa "O Uniune a inovării" face parte din strategia Europa 2020 DeutschEnglishfrançais şi îşi propune să stimuleze şi să accelereze inovarea în Europa, îndepărtând în acelaşi timp blocajele care împiedică ideile valoroase să ajungă pe piaţă.

Unul dintre elementele fundamentale ale iniţiativei constă în "parteneriatele în domeniul inovării", care vor reuni sectorul public şi cel privat pentru a scurta timpul de scoatere pe piaţă a inovaţiilor. Parteneriatele vor permite sporirea fondurilor pentru cercetare şi dezvoltare, o mai bună coordonare a investiţiilor şi actualizarea permanentă a reglementărilor şi standardelor în funcţie de necesităţile economice.

Comisia vizează crearea unor parteneriate public-privat în special în sectoare precum schimbările climatice, eficienţa energetică, sănătatea, oraşele "inteligente", mobilitatea, utilizarea raţională a resurselor de apă, materiile prime şi agricultura durabilă.

Primul parteneriat urmează să fie lansat în 2011, cu scopul de a încuraja proiectarea şi comercializarea de noi produse şi servicii care să ajute populaţia să rămână activă şi sănătoasă pe măsură ce îmbătrâneşte.

La capitolul investiţii în activităţi de cercetare şi dezvoltare, care joacă un rol vital în procesul de inovare, iniţiativa îşi propune să elimine decalajul dintre Europa, pe de o parte, şi SUA şi Japonia, pe de altă parte. Se urmăreşte creşterea nivelului investiţiilor până la pragul de 3% din PIB.

Un nou studiu English arată că astfel de investiţii ar putea genera 3,7 milioane de locuri de muncă şi o creştere economică de până la 795 de miliarde de euro. Pentru ca aceste estimări să devină realitate, va fi nevoie de încă un milion de cercetători.

Uniunea inovării vizează, de asemenea, facilitarea accesului la finanţare şi lucrători calificaţi, reducerea poverii administrative şi scăderea costurilor brevetării.

Măsurile propuse includ stabilirea unor indicatori care să măsoare rolul economic al firmelor care înregistrează o creştere rapidă şi să permită o clasificare a universităţilor. Iniţiativa prevede, de asemenea, măsuri de accelerare a investiţiilor de capital de risc în alte state membre.

Detalii despre iniţiativa "O Uniune a inovării" English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile