Sti

Frigørelse af innovationen - 06/10/2010

Menneskeskikkelser, der betragter digitale billeder © EU

En ny europæisk strategi skal sætte skub i udviklingen af nye produkter og tjenesteydelser og bane vej for vækst og jobskabelse.

"Innovation i EU" er et af Europa 2020 DeutschEnglishfrançais 's flagskibsinitiativer. Det skal stimulere og sætte skub i innovationen i Europa og samtidig løse de flaskehalsproblemer, der forhindrer gode idéer i at nå ud på markedet.

Initiativet omfatter oprettelse af "innovationspartnerskaber" mellem offentlige og private sektorer for at bringe innovationer hurtigere på markedet. Dette skal øge støtten til forskning og udvikling, forbedre koordinationen af investeringer og hjælpe med at holde reguleringer og standarder ajour, så de svarer til behovene i nutidens økonomi.

De prioritetsområder, hvor Kommissionen vil skabe mere samarbejde mellem den offentlige og private sektor, omfatter klimaforandring, energieffektivitet, sund livsstil, smarte byer og mobilitet, vandeffektivitet, råmaterialer og bæredygtigt landbrug.

Det første partnerskab, der vil blive iværksat i 2011, skal arbejde for at fremme udviklingen af nye produkter og tjenesteydelser, der kan bidrage til aktiv og sund aldring.

Fordi forskning og udvikling spiller en vigtig rolle for innovation, skal initiativet også forsøge at indhente USA's og Japans forspring ved at hæve EU's investeringer i F&U til 3 % af BNP.

Hvis dette mål nås, vil det ifølge en ny undersøgelse English kunne skabe 3,7 millioner arbejdspladser og øge den årlige vækst med op til 795 milliarder euro. Der bliver behov for en million ekstra forskere.

Innovation i EU har også til formål at lette adgangen til støtte og kvalificeret arbejdskraft, begrænse bureaukratiet og mindske omkostningerne ved patentering af nye idéer.

De foreslåede tiltag omfatter også indikatorer, der skal måle andelen af hurtigt voksende virksomheder i økonomien og opstille ranglister over universiteter. Forslag om at øge venturekapitalinvesteringer på tværs af landegrænserne er også en del af pakken.

Mere om Innovation i EU English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links