Sökväg

Den digitala framtiden visas upp - 27/09/2010

Logotyp för ICT 2010 © EU

Banbrytande informations- och kommunikationsteknik står i centrum för evenemanget "ICT 2010 - Digitally driven", som hålls i Bryssel den 27-29 september och som omfattar utställningar, konferenser och nätverksmöten för forskare och företagare.

Digital teknik påverkar inte bara vår vardag utan har också enorm ekonomisk betydelse. Att främja IKT-innovation är därför ett viktigt led i EU:s strategi för ett konkurrenskraftigt och välmående Europa.

ICT 2010 är ett evenemang där forskare, företagare, investerare och beslutsfattare samlas för att diskutera den digitala teknikens framtid. Fokus ligger på EU:s politiska prioriteringar, såsom EU:s digitala agenda DeutschEnglishfrançais och EU:s anslag till forskning och innovation inom IKT English , som uppgår till 2,8 miljarder euro för 2011-2012.

Evenemangets konferenser och workshoppar riktar sig framför allt till små och medelstora företag, som kan ta reda på hur man finansierar IKT-projekt, söker partner och lockar till sig investerare. Nätverksmöten ska hjälpa forskare, innovatörer, ingenjörer och investerare att ta kontakt och bilda partnerskap.

På en utställning med över 100 stånd presenteras den europeiska IKT-forskningens senaste rön. Här är några exempel:

- 3D-Coform English - dokumentation av Europas kulturarv genom digitalisering av konstföremål och historiska platser i 3D.

- Solid State Lighting English - organisk ljusteknik - fem gånger så effektivt som konventionella lampor.

- Kompaï English - robot som ska hjälpa sjuka, funktionshindrade och äldre människor i hemmet.

- Presenccia English - teknik för virtuell verklighet som hjälpmedel för protespatienter.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar