Navigacijska pot

Digitalna prihodnost Evrope - 27/09/2010

Logotip prireditve IKT 2010 © EU

Na konferenci IKT 2010, ki od 27. do 29. septembra poteka v Bruslju, so v središču najsodobnejše informacijske in komunikacijske tehnologije, udeleženci pa lahko obiščejo številne predstavitve ter se povežejo z raziskovalci in podjetji.

Digitalne tehnologije imajo moč, da popolnoma spremenijo naše vsakdanje življenje, in tudi velik gospodarski pomen. Spodbujanje inovacij informacijskih in komunikacijskih tehnologij je bistven del strategije EU za ohranjanje konkurenčnosti in blaginje v Evropi.

Na konferenci IKT 2010 bodo raziskovalci, podjetniki, vlagatelji in snovalci politik razpravljali o prihodnosti digitalnih tehnologij. Med temami bodo vprašanja evropske politike, denimo digitalna agenda EU DeutschEnglishfrançais in sredstva EU za raziskave in inovacije v IKT English , ki v obdobju 2011-2012 znašajo 2,8 milijarde EUR.

Program konference IKT 2010 je koristen zlasti za mala in srednje velika podjetja, za katera so organizirane delavnice o financiranju projektov IKT ter potegovanju za naložbena sredstva in pritegovanju vlagateljev. Za raziskovalce, inovatorje, inženirje in vlagatelje so pomembne tudi možnosti navezovanja stikov, ki lahko vodijo v uspešna partnerstva.

Več kot 100 razstavljavcev bo na spremljajočem sejmu predstavilo rezultate najnovejših raziskav IKT v Evropi:

- 3D-Coform English - digitalizacija artefaktov in arheoloških najdišč v obliki 3D za ohranitev evropske kulturne dediščine,

- Solid State Lighting English - razvoj tehnologije organskih svetil, ki so petkrat učinkovitejša od navadne razsvetljave,

- Kompaï English - robot, ki pomaga bolnim, nemočnim ali starejšim, da v svojem domu še naprej živijo neodvisno,

- Presenccia English - tehnologije navidezne resničnosti, ki amputirance učijo, kako uporabljati protezo.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave