Kruimelpad

Onze digitale toekomst voor het voetlicht - 27/09/2010

Logo voor ICT 2010 © EU

De allernieuwste informatie- en communicatietechnologie staat in het brandpunt van de belangstelling op "ICT 2010: Digitally Driven" (Brussel, 27-29-september). Er zullen informatiestands en conferenties zijn, naast allerlei mogelijkheden voor onderzoekers en ondernemers om te netwerken.

Digitale technologie speelt een enorme rol in ons dagelijks leven, maar is ook van groot economisch belang. De EU wil de innovatie op dit gebied stimuleren om het concurrentievermogen en de welvaart van Europa te beschermen.

Op ICT 2010 bespreken onderzoekers, ondernemers, investeerders en politici de toekomst van digitale technologie. Het gaat daarbij vooral om de Europese Digitale agenda DeutschEnglishfrançais en de EU-financiering van ICT-onderzoek en -innovatie English , die in 2011-2012 zo'n 2,8 miljard euro zal belopen.

Er zijn conferenties, vooral voor het midden- en kleinbedrijf, en workshops over de financiering van ICT-projecten en het aantrekken van investeringen. Er is ook voldoende gelegenheid om contacten te leggen en samenwerkingsverbanden te creëren.

In meer dan 100 informatiestands worden de resulaten van de meest geavanceerde ICT-research gepresenteerd. Enkele voorbeelden:

- 3D-Coform English - 3D-digitalisering van historische objecten en plaatsen om het cultureel erfgoed van Europa te documenteren

- Solid State Lighting English - milieuvriendelijke verlichtingstechnologie, die vijf maal zo efficiënt is als conventionele verlichting

- Kompaï English - een robot die zieken, gehandicapten en ouderen helpt om zelfstandig te leven

- Presenccia English - virtuele realiteit om mensen met een amputatie te leren hoe een prothese te gebruiken

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links