Navigációs útvonal

Reflektorfényben a digitális jövőnk - 27/09/2010

Az "ICT 2000" esemény logója © EU

Az "ICT 2010 - Digitally driven" című rendezvény a legújabb információs és kommunikációs technológiákról szól, és kiállításokkal, konferenciákkal, valamint kutatói és vállalkozói hálózatépítési lehetőségekkel várja a részvevőket.

A digitális technológiák gyökeresen átalakíthatják a mindennapi életünket, de gazdasági szempontból is rendkívül fontosak. Az információs és kommunikációs technológiák területén folyó innováció elősegítése jelentős szerepet kap abban az uniós stratégiában, amely az EU versenyképességének és jólétének fenntartását célozza.

Az "ICT 2010 - Digitally driven" (IKT 2010 - a digitális technológiák jegyében) című rendezvényen kutatók, vállalatvezetők, befektetők és politikai döntéshozók tanácskoznak majd a digitális technológiák jövőjéről. Az esemény különböző kiemelkedő szakpolitikai intézkedésekre, köztük Európa digitális menetrendjére DeutschEnglishfrançais összpontosít, de napirenden lesz az információs és kommunikációs technológiák uniós finanszírozásának English kérdése is. Az EU a 2011-2012-es időszakban 2,8 milliárd eurót szán erre a célra.

Az "ICT 2000" rendezvény konferenciái különösen hasznosak a kis- és középvállalkozások számára, amelyeknek képviselői az információs és kommunikációs technológiai projektek finanszírozásáról és a befektetések vonzásáról szóló műhelybeszélgetéseken vehetnek részt. A kutatókat, az innovációval foglalkozó szakembereket, mérnököket és befektetőket hálózatépítő események is segítik abban, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és partnerségeket alakítsanak ki.

Mindezeken túl több mint 100 standból álló kiállítás várja a látogatókat, amely az európai információs és kommunikációs technológiai kutatások legfrissebb eredményeit mutatja be. Ízelítő a kínálatból:

- 3D-Coform English - műalkotások és történelmi emlékhelyek 3 dimenzióban történő digitalizása, adatgyűjtés Európa kulturális örökségéről.

- Solid State Lighting English - a hagyományos technológiáknál ötször hatékonyabb organikus fénykibocsátási technológiák fejlesztése.

- Kompaï English - olyan robot, mely a beteg, fogyatékossággal élő vagy idősödő embereket segíti abban, hogy otthonukban, önállóan tudjanak élni.

- Presenccia English - a virtuálisvalóság-technológiák fejlesztése abból a célból, hogy segítségükkel az amputáláson átesett emberek megtanulhassák, hogyan használják a művégtagot.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek