Navigointipolku

Euroopan digitaalinen tulevaisuus valokeilassa - 27/09/2010

ICT 2010 -messujen logo © EU

Tieto- ja viestintäteknologian huippuosaaminen on esillä Brysselissä 27.-29.9. järjestettävillä ICT 2010 - Digitally Driven -messuilla. Alan tulevaisuutta tarkastellaan muun muassa näyttelyissä, konferensseissa sekä tutkijoiden ja yritysten verkostoitumistapahtumissa.

Digitaaliteknologialla on valtavat edellytykset muuttaa elämäämme, mutta sillä on myös ratkaisevan tärkeä taloudellinen merkitys. Tieto- viestintäteknologian innovoinnin edistäminen on avaintekijä EU:n kestävää kilpailukykyä ja hyvinvointia koskevassa strategiassa.

ICT 2010 -messuilla eurooppalaiset tutkijat, yritysjohtajat, sijoittajat ja poliittiset päättäjät keskustelevat digitaaliteknologian tulevaisuudesta. Tapahtumassa käsitellään etenkin Euroopan digitaalistrategiaa DeutschEnglishfrançais ja tieto- ja viestintäteknologian tutkimukseen ja innovointiin myönnettävää EU-rahoitusta English , joka on 2,8 miljardia euroa vuosina 2011-2012.

Messujen konferenssit ovat hyödyllisiä erityisesti pk-yrityksille. Niissä käsitellään mm. tieto- ja viestintäteknologiahankkeiden rahoitusta ja ne tarjoavat hyvän tilaisuuden sijoittajien houkuttelemiseen. Verkostoitumistilaisuuksissa tutkijat ja innovaattorit, tekniikan ammattilaiset ja sijoittajat voivat solmia yhteyksiä ja kumppanuuksia.

ICT 2010 -näyttelyssä on yli sata näytteilleasettajaa, jotka esittelevät Euroopan tieto- ja viestintäteknologian huippututkimuksen viimeisimpiä tuloksia. Esillä ovat muun muassa

- 3D-Coform English : esineiden, rakennelmien ja historiallisten paikkojen digitalisoiminen 3D-tekniikan avulla. Näin voidaan tallentaa Euroopan kulttuuriperintöä.

- SSL-teknologia (Solid State Lighting) English : orgaanisen valaistusteknologian (mm. orgaaninen LED, OLED) kehittämiseen annettava tuki. Tämän teknologian energiatehokkuus on viisinkertainen tavanomaiseen valaistukseen verrattuna.

- Kompaï English : robotti, joka on suunniteltu auttamaan sairaita, vammaisia ja ikääntyviä ihmisiä elämään itsenäisesti omassa kodissaan.

- Presenccia English : virtuaalitodellisuuteen liittyvän teknologian hyödyntäminen, kun amputointipotilaita opetetaan käyttämään proteesia.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä