Навигационна пътека

Представяне на нашето цифрово бъдеще - 27/09/2010

Лого на проявата ICT 2010 @ ЕС

Най-новите информационни и комуникационни технологии са в центъра на проявата "ICT 2010 - Digitally driven", която ще се проведе в Брюксел от 27 до 29 септември и включва изложение, конференция и срещи между изследователи и предприятия.

Цифровите технологии имат огромен потенциал да променят нашето ежедневие, а също така са от изключително значение за икономиката. Подкрепата за иновациите в областта на ИКТ е основна част от стратегията на ЕС за запазване на конкурентоспособността и просперитета в Европа.

По време на ICT 2010 изследователи, представители на бизнеса, инвеститори и политици ще обсъдят бъдещeто на цифровите технологии. Основна тема на проявата ще бъдат политическите приоритети като европейската програма в областта на цифровите технологии DeutschEnglishfrançais и финансирането от ЕС за изследвания и иновации в областта на ИКТ English на стойност 2,8 млрд. евро за периода 2011 - 2012 г.

Конференцията по време на проявата е особено полезна за малките и средните предприятия в - те могат да участват в работни срещи за финансиране на проекти в областта на ИКТ и за привличане на инвестиции. Специални срещи ще помогнат на изследователите и новаторите, инженерите и инвеститорите да установят контакти помежду си и да формират партньорства.

На изложение с повече от 100 щанда ще бъдат представени резултатите от последните авангардни изследвания в областта на ИКТ в Европа. Сред проектите са:

- 3D-Coform English - триизмерна цифровизация на артефакти и исторически паметници като начин за документиране на културното наследство на Европа.

- Светодиодно осветление English - разработване на органични осветителни технологии, които са пет пъти по-ефективни от конвенционалните технологии.

- Kompaï English - създаване на робот, помагащ на болните, хората с увреждания и възрастните хора да живеят самостоятелно у дома.

- Presenccia English - разработване на технологии за виртуална реалност като средство за обучаване на хора с ампутиран крайник как да използват протеза.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки