Sökväg

Bredband åt alla - 20/09/2010

Internetord i versaler: Web 2.0, social media, blogging, networking etc. © iStockphoto.com/mrakocy

EU har antagit åtgärder som ska ge bättre tillgång till snabbt och ultrasnabbt bredband.

I dagens informationssamhälle är snabb Internetuppkoppling en förutsättning för nya jobb och välstånd. Ett av målen i EU:s digitala agenda för Europa DeutschEnglishfrançais är att alla ska ha tillgång till vanligt bredband DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski senast 2013 och till snabbt och ultrasnabbt bredband senast 2020.

”De här initiativen English kommer att bidra till att EU-invånarna får det förstklassiga Internet som de förväntar sig och förtjänar, så att de får tillgång till det innehåll och de tjänster de vill ha”, säger EU:s it-kommissionär Neelie Kroes. De tre initiativen är

  • en rekommendation English om tillträde till nästa generations nät, så att telekomföretagen vet vilka EU-regler som gäller
  • ett lagförslag English som ska garantera tillräcklig spektrumtillgång för trådlöst bredband senast 2013
  • ett policydokument English om hur man bäst stimulerar offentliga och privata investeringar i snabba och ultrasnabba nät.

Med en snabb Internetuppkoppling kan man lättare jobba hemifrån eller på resan. Företagen får lägre kostnader och bli mer konkurrenskraftiga. Det blir också möjligt med nya interaktiva onlinetjänster inom t.ex. utbildning och hälsa. Europa har högst bredbandsanvändning i världen. Men bara 1 % av befolkningen har en snabb fiberanslutning direkt i hemmet, jämfört med 12 % i Japan och 15 % i Sydkorea.

Europa 2020-strategin DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar