Kruimelpad

Snel internet voor iedereen! - 20/09/2010

Internettermen in blokletters: Web 2.0, social media, blogging, networking, etc. © iStockphoto.com/mrakocy

De Commissie heeft vandaag extra maatregelen goedgekeurd om iedereen in de EU aan te sluiten op snel internet.

In de informatiemaatschappij van vandaag is een snelle internetaansluiting onmisbaar, zowel economisch als sociaal gezien. In haar digitale agenda voor Europa DeutschEnglishfrançais garandeert de EU iedere Europese burger toegang tot gewoon breedbandinternet DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski tegen 2013 en tot supersnel breedband tegen 2020.

"Deze maatregelen English zullen ertoe bijdragen dat Europeanen het eersteklasinternet krijgen dat zij verwachten en verdienen, en daarmee toegang tot de inhoud en diensten die zij willen", aldus commissaris voor de digitale agenda Neelie Kroes. Het pakket maatregelen omvat:

  • een aanbeveling over de toegang tot netwerken van de volgende generatie English , zodat de operatoren weten welke EU-regels er zullen gelden
  • een voorstel om tegen 2013 spectrum voor draadloos breedbandverkeer English te reserveren
  • een beleidsnota over de stimulering van investeringen door overheid en bedrijfsleven in snelle en zeer snelle netwerken English .

Hogesnelheidsaansluitingen maken het makkelijker om van huis uit en onderweg te werken. Ook kunnen bedrijven zo goedkoper werken, beter concurreren en nieuwe onlinediensten aanbieden, bijvoorbeeld in onderwijs en gezondheidszorg. Europa heeft het hoogste percentage breedbandaansluitingen ter wereld. Maar van alle Europeanen heeft slechts 1% thuis hogesnelheidsinternet met een glasvezelaansluiting, tegenover 12% van de Japanners en 15% van de Zuid-Koreanen.

Strategie Europa 2020 DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links