Διαδρομή πλοήγησης

Η ΕΕ προωθεί την πρόσβαση σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας - 20/09/2010

Αγγλικοί διαδικτυακοί όροι με κεφαλαία: Web 2.0, social media, blogging, networking, κ.λπ. © iStockphoto.com/mrakocy

Εγκρίθηκαν σήμερα μέτρα για τη διάδοση και χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλής και πολύ υψηλής ταχύτητας στην ΕΕ.

Στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας, η πρόσβαση στο γρήγορο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη για τη δημιουργία απασχόλησης και για ευημερία. Στην "Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη" DeutschEnglishfrançais , η ΕΕ δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι, μέχρι το 2013, κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έχει πρόσβαση σε βασικές ευρυζωνικές συνδέσεις DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski και, μέχρι το 2020, σε γρήγορες και πολύ γρήγορες.

"Τα μέτρα English αυτά θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση των Ευρωπαίων σε Διαδίκτυο υψηλού επιπέδου, το οποίο προσδοκούν και δικαιούνται, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που επιθυμούν", δήλωσε η αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα επίτροπος Νέιλι Κρους. Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει:

  • σύσταση English για πρόσβαση σε δίκτυα επόμενης γενιάς, έτσι ώστε οι οργανισμοί τηλεπικοινωνιών να ενημερώνονται καλύτερα για τη νομοθεσία της ΕΕ που πρέπει να εφαρμόζουν
  • πρόταση English για εξασφάλιση από το 2013 ραδιοφάσματος για ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες
  • έγγραφο πολιτικής English στο οποίο περιγράφονται οι τρόποι προσέλκυσης δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε δίκτυα υψηλής και πολύ υψηλής ταχύτητας.

Οι γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις καθιστούν ευκολότερη τη δουλειά από το σπίτι ή κατά τις μετακινήσεις μας. Βοηθούν επίσης τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις δαπάνες τους και έτσι να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ενώ παράλληλα κάνουν εφικτές νέες διαδραστικές υπηρεσίες στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας. Το μέσο επίπεδο χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ευρώπη είναι το υψηλότερο παγκοσμίως. Ωστόσο, μόνον το 1% των Ευρωπαίων διαθέτει απευθείας διαδικτυακή σύνδεση οπτικής ίνας υψηλής ταχύτητας στο σπίτι του, σε σύγκριση με το 12% των Ιαπώνων και το 15% των Νοτιοκορεατών.

Στρατηγική "Ευρώπη 2020" DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι