Sti

EU åbner for adgangen til højhastighedsnet - 20/09/2010

Ord og vendinger om internet med blokbogstaver: Web 2.0, sociale medier, blogging, networking osv. © iStockphoto.com/mrakocy

Nye initiativer, der skal øge udbredelsen af hurtigt og ultrahurtigt bredbånd i EU vedtaget i dag.

I vores informationssamfund er det nødvendigt med hurtig internetadgang, hvis vi skal skabe beskæftigelse og velstand. I sin digitale dagsorden for Europa DeutschEnglishfrançais har EU forpligtet sig til at sørge for, at hver EU-borger kan få adgang til almindeligt bredbånd DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski senest i 2013 samt hurtigt og ultrahurtigt bredbånd senest i 2020.

"Disse initiativer English er med til at sikre, at europæerne får det førsteklasses internet, de forventer og fortjener, så de har adgang til det indhold og de tjenester, de ønsker", udtaler EU's kommissær for den digitale dagsorden, Neelie Kroes. Der er tale om følgende initiativer:

  • en henstilling English om adgang til næste generation af net, så teleselskaberne ved, hvilke EU-regler der kommer til at gælde
  • et forslag English , der skal sikre, at der senest i 2013 er tilstrækkelig spektrumfrekvens til trådløst bredbånd
  • et politikdokument English om, hvordan man stimulerer offentlige og private investeringer i højhastigheds- og ultrahøjhastighedsnet.

Bredbåndsforbindelser med høj hastighed gør det lettere at arbejde, når man er hjemme eller på farten. De hjælper også virksomhederne med at få udgifterne ned og blive mere konkurrencedygtige. Samtidig åbner de for nye onlinetjenester inden for sundhed og uddannelse. I gennemsnit har Europa den største udbredelse af bredbånd på verdensplan. Men kun 1 % af europæerne har en hurtig, fiberbaseret internetopkobling derhjemme sammenholdt med 12 % af japanerne og 15 % af sydkoreanerne.

Europa 2020-strategien DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links