Навигационна пътека

ЕС ще насърчи достъпа до високоскоростни мрежи - 20/09/2010

Интернет термини, написани с главни букви: Уеб 2.0, социални медии, блогове, мрежи и др. © iStockphoto.com/mrakocy

Мерки за насърчаване на въвеждането и развитието на мрежи с бърз и свръхбърз широколентов интернет в ЕС бяха приети днес.

В съвременното информационно общество, достъпът до високоскоростен интернет е задължително условие за създаването на работни места и постигането на просперитет. В своята Програма за развитие на цифровите технологии в Европа DeutschEnglishfrançais ЕС пое ангажимент да гарантира достъпа до основни широколентови DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski мрежи на всички европейски граждани до 2013 г. и до бързи и свръхбързи мрежи до 2020 г.

„Тези мерки English ще помогнат за осигуряване на първокласния интернет, който европейците очакват и заслужават, за да могат да получат достъп до съдържанието и услугите, които желаят,“ каза комисарят по цифрови технологии Нели Крус. Пакетът от мерки включва:

  • препоръка English относно достъпа до следващото поколение мрежи, за да знаят телекомуникационните оператори кои закони на ЕС ще се прилагат
  • предложение English да се гарантира наличието на честоти за безжичен широколентов интернет до 2013 г.
  • политически документ English с насоки за най-ефикасните начини за насърчаване на обществени и частни инвестиции в бързи и свръхбързи мрежи.

Високоскоростните връзки улесняват работата от дома и по време на пътуване. Освен това те помагат на предприятията да намалят своите разходи и да станат по-конкурентоспособни, както и да предлагат нови интерактивни онлайн услуги в областта на образованието и здравеопазването. Европа разполага с най-високата средна степен на разпространение на широколентови мрежи в света. Въпреки това едва 1 % от европейците имат пряка високоскоростна връзка с интернет в домовете си, докато в Япония и Южна Корея този дял е съответно 12 и 15 %.

Стратегия „Европа 2020“ DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки