Sti

Toptalenter skal til EU - 26/07/2010

Kommissær Geoghegan-Quinn m.fl. med kæmpecertifikat for forskningsstipendium nr. 1 000 © EU

Det Europæiske Forskningsråd har nu finansieret over 1 000 innovative idéer. Yderligere 661 mio. euro (5 mia. kroner) er bevilget til nye forskere.

En bil kører uden fører fra Italien til Shanghai for at teste autonom kørsel under ekstreme vilkår. Kunstigt vulkanudbrud i et laboratorium for at studere, hvordan vulkanaske opfører sig i atmosfæren. En mikroskopisk "kemisk robot", som leverer medicin til de rigtige steder i et menneskes krop. Det er blot nogle få af de 1 000 innovative forskningsprojekter, som hidtil har fået støtte af Det Europæiske Forskningsråd - det første fælleseuropæiske finansieringsorgan for frontlinjeforskning.

Støttemodtager nr. 1 000, immunologen professor Erika von Mutius, forsker i ny behandling af astma og allergier - en indsats, der kan få direkte betydning for folks dagligdag. Det er et typisk eksempel på nyttige anvendelser af den "nysgerrighedsdrevne" forskning, som ERC støtter.

ERC blev oprettet for godt tre år siden for at gøre Europa mere attraktivt for forskningstalenter og støtter de bedste forskere uanset nationalitet og alder - og fra enhver videnskabelig disciplin.

Ifølge kommissær Geoghegan-Quinn er ERC "nået meget langt på meget kort tid og leverer glimrende resultater for videnskaben og for Europa. Investering i toptalenter inden for frontlinjeforskning er nu endnu vigtigere end nogensinde, hvis vi skal sætte gang i innovationen og styrke Europas konkurrenceevne over for resten af verden".

Men der er mere endnu: yderligere 661 mio. euro (5 mia. kroner) er bevilget i form af starttilskud. Forskere, som netop har starter karrieren, kan efter den 20. juli søge ERC om støtte English .

Denne indkaldelse af forslag fra ERC indgår i EU's hidtil største investering i forskning og innovation: næsten 6,4 mia. euro (48 mia. kroner) til vækst og beskæftigelse.

Pakken, der blev offentliggjort den 19. juli, dækker et væld af videnskabelige discipliner, politikområder og kommercielle sektorer. Støtten vil blive tildelt efter indkaldelse af forslag og evalueringer i løbet af de næste 14 måneder og forventes at skabe over 165 000 job.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links