Navigointipolku

Autojen eCall-järjestelmä etenee pienin askelin - 04/05/2010

Yhä useammat Euroopan maat ovat halukkaita varustamaan uudet autot eCall-hätäpuhelujärjestelmällä.

EU on kampanjoinut jo viiden vuoden ajan sen puolesta, että uudet autot varustetaan laitteella, joka lähettää onnettomuustilanteessa automaattisesti viestin hätäkeskukseen.

Nyt myös Belgia, Bulgaria, Luxemburg, Malta, Puola, Romania ja Tanska ovat ilmaisseet komissiolle kannattavansa tällaista eCall English -järjestelmää.

Kaikkiaan järjestelmään on sitoutunut 25 maata, joihin kuuluu monia EU-maita sekä Islanti, Norja ja Sveitsi. Euroopan autonvalmistajat ja matkapuhelinoperaattorit ovat jo antaneet tukensa järjestelmälle, joten laaja käyttöönotto olisi periaatteessa mahdollista.

Vaikka tukea ja kiinnostusta löytyy, ei eCall-järjestelmä kuitenkaan vielä ole toiminnassa missään EU-maassa. Joitakin maita epäilyttävät hankkeen kustannukset, joiden arvioidaan olevan noin 100 euroa autoa kohti. Monissa maissa myös hätäkeskusten uudistaminen ja henkilökunnan kouluttaminen ovat edenneet hitaasti.

Kun eCall-järjestelmä havaitsee onnettomuuden, se soittaa automaattisesti yleiseurooppalaiseen hätänumeroon 112 ja ilmoittaa pelastushenkilöstölle auton sijainnin. Hätäilmoituksen voi myös lähettää painamalla painiketta.

Molemmissa tapauksissa auton ja hätäkeskuksen välille tulee automaattisen tiedonsiirtoyhteyden lisäksi myös puheyhteys. Auton kuljettaja ja matkustajat voivat vastata kysymyksiin ja antaa lisätietoja onnettomuudesta.

On arvioitu, että jos järjestelmä otetaan käyttöön kaikkialla Euroopassa, vuosittain säästyy noin 2 500 ihmishenkeä ja vakavien vammojen määrän vähentyy ainakin 15 prosenttia. Tuoreimpien tilastotietojen mukaan vuonna 2008 liikenneonnettomuuksissa menehtyi Euroopassa noin 39 000 henkeä.

EU:n ehdotus koskee vain uusia autoja. Jo liikenteessä oleviin autoihin ei edellytetä muutoksia.

Kolmen viime vuoden aikana EU on rahoittanut 160 miljoonalla eurolla tutkimusta, jonka tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta ja -palveluita tietotekniikan avulla.

Lisätietoa eCall-järjestelmästä English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä