Cale de navigare

Logoul săptămânii competenţelor digitale © UE

UE lansează prima ediţie a săptămânii competenţelor digitale

Noile tehnologii sunt esenţiale pentru competitivitatea europeană. Competenţele informatice permit obţinerea unor locuri de muncă stimulante, într-un mediu dinamic.

Internetul şi noile tehnologii ne-au revoluţionat stilul de viaţă. Cu toate acestea, potrivit rezultatelor unui sondaj recent, în 2005, peste o treime dintre europeni nu aveau niciun fel de cunoştinţe informatice.

Chiar dacă este vorba, în primul rând, despre persoane în vârstă, peste 10% dintre tinerii cu vârstele cuprinse între 16 şi 24 de ani au recunoscut că nu dispun de cunoştinţe în domeniu. Pe de altă parte, numărul persoanelor care aleg să facă studii în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicării (TIC) este în scădere, ceea ce înseamnă că mâna de lucru calificată în acest domeniu este insuficientă.

TIC sunt prezente în toate activităţile economice. Ele contribuie la creşterea performanţelor întreprinderilor şi a productivităţii, fiind şi surse de inovare. Pentru a-şi menţine competitivitatea şi pentru a atrage investitori, UE are nevoie de personal calificat în acest domeniu.

Prin urmare, Comisia Europeană a adoptat, în 2007, un program de acţiune pe termen lung, menit să încurajeze dobândirea competenţelor digitale. A fost organizată şi o campanie de sensibilizare, pentru a le oferi studenţilor, tinerilor şi IMM-urilor informaţii despre numeroasele posibilităţi pe care le oferă familiarizarea cu TIC. Campania se va încheia cu săptămâna europeană a competenţelor digitale (1-5 martie).

Aproximativ 300 000 de persoane sunt aşteptate să participe la numeroasele evenimente care vor fi organizate în cursul acestei săptămâni pe tot teritoriul Uniunii. Cu această ocazie, Comisia va prezenta rezultatele programului său de acţiune privind dezvoltarea competenţelor digitale. Noile tehnologii se vor afla, de asemenea, în centrul viitoarei strategii economice europene („Europa 2020”), axată pe o creştere economică „ecologică”, bazată pe cunoaştere şi inovare.

Mai multe informaţii despre săptămâna europeană a competenţelor digitale

Competenţe digitale pentru secolul al XXI-lea DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile