Kruimelpad

Go digital! - 26/02/2010

Logo van de week van de e-vaardigheden © EU

De EU geeft het startschot voor de eerste week van de e-vaardigheden.

Nieuwe technologie is van cruciaal belang voor het concurrentievermogen van Europa. En met digitale know-how heeft iedereen meer kans op boeiend werk.

Internet en digitale technologie hebben ons leven grondig veranderd. Toch blijkt uit een enquête dat ruim een op de drie Europeanen geen benul heeft van informatica.

Meestal gaat het om ouderen, maar toch moet ook 10% van de jongeren tussen 16 en 24 toegeven helemaal niet met een computer overweg te kunnen. Bovendien kiezen steeds minder jongeren voor een informatica-opleiding, waardoor er in deze sector een tekort aan goed opgeleide werknemers komt.

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is van belang bij alle economische activiteiten. ICT laat ondernemingen vlotter werken en zorgt voor vernieuwing en een hogere productiviteit. De EU heeft ICT'ers nodig om haar concurrentievermogen te behouden en investeerders aan te trekken.

Daarom probeert de EU sinds 2007 ICT-opleidingen te promoten. Studenten, jonge werknemers en het midden- en kleinbedrijf worden voorgelicht over de voordelen van ICT. Deze campagne mondt uit in de Europese week van de e-vaardigheden, die van 1 tot 5 maart plaatsvindt.

In de hele EU worden allerlei evenementen georganiseerd, waarop in totaal 300 000 deelnemers worden verwacht. De Europese Commissie zal bij die gelegenheid de resultaten van haar inspanningen op dit gebied presenteren. ICT staat ook centraal in de toekomstige Europese economische strategie (Europa 2020), waarin wordt aangedrongen op een "groene" groei, gebaseerd op kennis en innovatie.

Meer over de Europese week van de e-vaardigheden

E-vaardigheden voor de 21e eeuw DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links