Navigointipolku

E-taidot haltuun! - 26/02/2010

e-taitoviikon logo © EU

EU käynnistää ensimmäisen tietoteknisten taitojen teemaviikon

Uuden teknologian hallinta on olennaisen tärkeää Euroopan kilpailukyvylle. Hyvät tietotekniset taidot antavat työnhakijalle mahdollisuuden kiinnostaviin työtehtäviin dynaamisessa työympäristössä.

Internet ja uusi teknologia ovat mullistaneet elämäntapamme. Vuonna 2005 tehdyssä kyselytutkimuksessa useampi kuin joka kolmas eurooppalainen ilmoitti kuitenkin, ettei hallitse tietotekniikkaa lainkaan.

Vähäisintä tietotekniikan tuntemus on ikääntyneiden keskuudessa, mutta myös 16–24-vuotiaiden ryhmästä yli 10 % kuvasi tietotekniikan tuntemustaan olemattomaksi. Lisäksi tieto- ja viestintäteknologian opiskelu kiinnostaa nuoria nykyisin entistä vähemmän, joten alalla on odotettavissa pulaa ammattitaitoisesta työvoimasta.

Tieto- ja viestintäteknologioita käytetään kaikilla talouden aloilla. Yritykset voivat niiden avulla tehostaa toimintaansa, edistää innovointia ja parantaa tuottavuutta. EU tarvitsee tietotekniiikan alan ammattilaisia voidakseen säilyttää kilpailukykynsä ja houkutella investoijia.

Euroopan komissio käynnisti vuonna 2007 pitkän aikavälin toimintaohjelman, jolla tuetaan tietoteknisten taitojen kehittämistä. Opiskelijoille, työuraansa aloittaville nuorille ja pk-yrityksille suunnatussa tiedotuskampanjassa korostetaan, että tieto- ja viestintäteknologiat avaavat runsaita mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Kampanja huipentuu e-taitoviikkoon (e-Skills-viikko), joka järjestetään 1.–5. maaliskuuta.

Eri puolilla EU:ta järjestettäviin teemaviikon tapahtumiin odotetaan noin 300 000 osallistujaa. Komissio esittelee tapahtumien yhteydessä tietotekniikan alan toimintaohjelmansa tuloksia. Uusi teknologia on myös EU:n uuden talouden kehittämisstrategian (Eurooppa 2020) ytimessä. Strategiassa korostetaan tietoon ja innovointiin perustuvaa vihreää kasvua.

Lisätietoa EU:n e-taitoviikosta

Tietotekniset taidot 2000-luvulla DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä