Διαδρομή πλοήγησης

Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ: "Go digital!" - 26/02/2010

Λογότυπος της εβδομάδας ηλεκτρονικών δεξιοτήτων © UE

Η ΕΕ διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα ηλεκτρονικών δεξιοτήτων

Οι νέες τεχνολογίες έχουν μεγάλη σημασία στη σημερινή ανταγωνιστική κοινωνία. Όσοι τις κατέχουν, έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν μια ενδιαφέρουσα εργασία σε δυναμικό περιβάλλον.

Το Ίντερνετ και οι νέες τεχνολογίες έφεραν επανάσταση στον τρόπο που ζούμε. Παρ΄ όλα αυτά, η πλέον πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 2005 πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων δεν είχαν καμία γνώση πληροφορικής.

Αν και η κατάσταση αυτή αφορά κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα, ωστόσο πάνω από 10% των ερωτηθέντων ηλικίας 16-24 ετών παραδέχτηκε ότι είχε πλήρη άγνοια για τον τομέα αυτό. Αν συνυπολογίσουμε ότι όλο και λιγότεροι νέοι επιλέγουν να σπουδάσουν τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ) μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου δυναμικού στον τομέα αυτό.

Οι ΤΠΕ χρησιμοποιούνται σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Βελτιώνουν τις επιδόσεις των επιχειρήσεων και αποτελούν πηγή καινοτομίας και αύξησης της παραγωγικότητας. Για να παραμείνει ανταγωνιστική και να προσελκύσει επενδύσεις, η ΕΕ έχει ανάγκη από καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα αυτό.

Επιθυμώντας να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ηλεκτρονικών δεξιοτήτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπόνησε το 2007 ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δράσης, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι σπουδαστές, οι νέοι επαγγελματίες και οι ΜΜΕ να γνωρίσουν καλύτερα τις πολυάριθμες εφαρμογές που μπορούν να έχουν οι ΤΠΕ. Οι σχετικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την ευρωπαϊκή εβδομάδα ηλεκτρονικών δεξιοτήτων, στις 1 - 5 Μαρτίου.

Περίπου 300.000 άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση στη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, όπου, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος δράσης για τις ηλεκτρονικές δεξιότητες. Εξάλλου, οι νέες τεχνολογίες θα αποτελούν κομβικό στοιχείο της μελλοντικής ευρωπαϊκής οικονομικής στρατηγικής, («Ευρώπη 2020»), η οποία προωθεί μια "πράσινη ανάπτυξη" βασισμένη στη γνώση και την καινοτομία.

Περισσότερα για την ευρωπαϊκή εβδομάδα ηλεκτρονικών δεξιοτήτων.

Ηλεκτρονικές δεξιότητες για τον 21ο αιώνα. DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι